W-D > Články > Aktuality >

Alsaské vinařství Hugel nově zastupuje |společnost Winestore

19.11.2018 |
Aktuality

Od června 2018 zastupuje v České republice jedno z nejstarších alsaských vinařství Hugel společnost Winestore s.r.o. V Brně jejich vína poprvé prezentovala již v srpnu v rámci oslav 10. výročí restaurace Borgo Agnese. Nicméně skutečný re-launch vín vinařství Hugel v Brně proběhl 3. října ve spolupráci se zastoupením značky Mercedes-Benz, společností Hošek Motor a.s.
Ta pořádala večírek pro zhruba 150 významných žen z Brna a okolí pod názvem She´s Mercedes. Společnost Winestore zde představila vinařství Hugel především díky velice úspěšnému marketingovému propojení světa luxusních automobilů
a špičkových vín. Konkrétně víno Gentil od tohoto vyhlášeného vinařství na místě ocenila, kromě jiných, i známá herečka Eliška Balzerová, která byla hlavním hostem večera. Rodina Hugel se vínu věnuje již od roku 1639, v současné době je to 13. generace obhospodařující přes 25 ha vinic, z nichž polovina má klasifikaci Grand Cru. 

Výjimečnou postavou rodu byl Frédéric Emile Hugel, který se po první světové válce postavil do čela hnutí za obnovu alsaského vinařství. Nyní vedou rodinný podnik Jean Phillippe, Marc a Etienne ke společnému cíli - usadit alsaská vína na vrchol nejlepších bílých vín 21. století. Rodina Hugel je jedním ze zakládajících členů asociace předních rodinných vinařských podniků z hlavních vinařských oblastí světa (Hugel, Piero Antinori, Egon Müller, Pol Roger, Mouton Rothschild, Vega-Sicilia, Symington, Tenuta San Guido, Miguel Torres, Joseph Drouhin, Chateau de Beaucastel). Ačkoli ve vinařství používají nejmodernější technologie
a technická řešení, užívají od roku 1715 nejstarší nepřetržitě používaný sud na světě, zapsaný v Guinessově knize rekordů.
Tento sud nese název Kateřina.

Zveřejněno ve WINE & Degustation 11/2018


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI