W-D > Články > Aktuality >

Hudební festival |V červenci ve Znojmě

11.06.2018 |
Pozvánky

14. ročník Hudebního festivalu Znojmo spojí excelentní hudbu, vyhlášená vína a přátelskou atmosféru letního Znojma. Letošním tématem bude "svár duše s tělem a vody s vínem". Na festival přijede patron festivalu Pavel Šporcl a řada dalších vyhlášených interpretů. Největší zahraniční hvězdou bude světově oceňovaný orchestr staré hudby Il Giardino Armonico se sopranistkou Annou Prohaskou.

Znojmo zažije nevídaný koncert v režii barokního ansámblu, který je držitelem cen Grammy a dalších významných ocenění. Projektem, který letos zahájí festival, bude oratorium Svár duše s tělem od italského skladatele Emilia de' Cavalieriho. Ve vlastním festivalovém nastudování vzniká mimořádná inscenace v dobové hudební interpretaci rezidenčního souboru Czech Ensemble Baroque. V netradičním prostoru, s dechberoucí scénou a kostýmy a s tématem, které je nadčasové a stále platné. Na Hudebním festivalu Znojmo nebudou chybět ani tradiční koncerty festivalové dramaturgie, jako je koncert malých géniů, koncert při svíčkách, piknik v přírodě či varhanní matiné v kostele a řada dalších. Znojemský hudební festival přináší excelentní koncerty špičkových českých i zahraničních umělců, které pořádá na atypických místech historického Znojma i jeho okolí.

Letos se návštěvníci festivalu podívají do nově zpřístupněného sálu Louckého kláštera. Tyto prostory nejsou běžně návštěvníkům otevřené. Letos se po několika letech festival vrací do uzavřeného Althanského paláce v centru Znojma.

Zveřejněno v časopisu WINE & Degustation 6/2018


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI