W-D > Články > Aktuality >

Minerální voda vhodná k vínu

28.04.2017 |
Aktuality

Voda k vínu patří. Hydratuje organismus, pročišťuje chuťové pohárky, vyrovnává dehydratační účinek alkoholu v organismu a svým složením i chuťovými vlastnostmi může pozvednout dojem z vína. Proto se jejímu výběru věnuje čím dál větší pozornost

NENÍ VODA JAKO VODA

Kohoutková voda splňuje jen několik zákonných podmínek v oblasti kvality. Navíc prochází chemickou úpravou a její kvalita je často ovlivněna vnějšími vlivy.

Pramenité vody jsou na tom lépe. Stejně jako minerální vody pocházejí z chráněného podzemního zdroje, ale nejsou tak přísně sledovány.

Minerální vody procházejí přísnou kontrolou. A jejich kvalita i chuť jsou stabilní a vždy charakteristické pro daný zdroj.

MINERÁLNÍ VODA S PŘÍVLASTKEM

Stejně tak jako v sobě přívlastková vína odráží specifický terroir, má i minerální voda Korunní svou specifickou chuť a projev dané unikátním podložím v Doupovských horách. Vína s přívlastkem se nesmějí doslazovat a ani minerální voda Korunní neprochází žádnými chemickými úpravami.

SLABĚ MINERALIZOVANÁ VODA KORUNNÍ

Pro snoubení vody s vínem je důležitým faktorem obsah rozpuštěných minerálních látek. Minerální vody mohou být slabě mineralizované – do 500 mg/l, středně mineralizované – do 1 500 mg/l a silně mineralizované – nad 1 500 mg/l. Chuť vína nejlépe doplní voda s nižším obsahem minerálních solí. Slabě mineralizovaná voda Korunní je jediná minerálka, která získala od Vinařského Institutu a Asociace sommelierů ČR certifikát Voda vhodná k vínu. A ideálně doprovází většinu vín.


SNOUBENÍ S VÍNEM 

Perlivá minerální voda Korunní 

tvoří ideální a harmonické spojení při konzumaci šumivých vín, lehkých mladých bílých a růžových vín, ale hodí se také k fortifikovaným bílým vínům, protože celkově podporuje jejich chuť.

Jemně perlivá minerální voda Korunní

tvoří vyvážený chuťový vjem a harmonii se středně plnými bílými víny, s víny šumivými, růžovými víny, ale i červenými fortifikovanými víny.

Neperlivá minerální voda Korunní

je vynikající pro milovníky i pro profesionální degustátory šampaňského či polosladkých vín. Svými parametry chuť uvedených vín nenarušuje ani nepřekrývá.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI