Poklady domu Moët & Chandon v Terase U Zlaté studně
Vzpomenete si ještě, jaký byl rok 2008? Mírnou zimu následovalo deštivé jaro a relativně chladné léto. Mírné září se stalo klíčovým měsícem. Vítr odehnal počáteční deště a hrozny mohly krásně dozrát. Tak vzniklo ročníkové šampaňské Moët & Chandon Grand Vintage 2008. Je aktem svobody, sklepmistrovou originální, osobní interpretací daného konkrétního roku. O jeho potenciálu ve spojení se špičkovou gastronomií slavného šéfkuchaře Pavla Sapíka se můžete přesvědčit díky speciálnímu menu párovanému právě s ročníkovým šampaňským Moët & Chandon Grand Vintage v pražské restauraci Terasa U Zlaté studně. Ta se ukrývá ve stejnojmenném hotelu pod hradbami Pražského hradu. Oslnivý interiér, dovedně kombinující moderní a renesanční prvky, umělecká gastronomická díla zdejší kuchyně a neopakovatelný výhled na historickou Prahu povyšují návštěvu této restaurace na malou dovolenou. Ze speciálního menu zde ochutnáte například plátky mléčného telecího s marinovanými liškami, mousse z kozího sýra Buche Affinee na pyré z červené řepy a lanýžovým kaviárem v kombinaci s Moët & Chandon Grand Vintage Blanc 2008. Další úžasné spojení chutí pak nabízí dezert Pavlova s černorybízovým „curd“, zdobený čerstvými lesními plody a bazalkovým sorbetem v úžasném spojení s Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2008. „Jako milovník růžového šampaňského jsem se nemohl dočkat, až ochutnám nový ročník legendárního rosé,“ komentuje svůj vztah k Champagne šéfkuchař Pavel Sapík a ke kombinaci dodává: „Díky své ovocnosti bylo předurčeno, aby se podávalo s legendárním dezertem Pavlova.“
Zveřejněno ve WINE & Degustation 12/2016-1/2017.
Partneři