W-D > Články > Aktuality >

Služby světového sommeliera |na českém trhu

16.11.2018 |
Aktuality

Sommelier Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV., kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina, i v jeho další pařížské michelinské restauraci Plaza Athénée. Ještě jako mladý muž dostal doporučení do Elysejského paláce na místo soukromého majordoma prezidenta republiky Jacquese Chiraca a jeho choti, které neváhal přijmout. Dlouhé roky také ve Francii vedl velikou vinotéku a obchod s delikatesami. Jeho zkušenosti ho řadí mezi světové profesionály sommelierství, takové, které na českém trhu pravidelně nepotkáváme. To se ovšem právě mění, protože Cédric se rozhodl část každého měsíce trávit v České republice, kde chce milovníkům vína rozšiřovat obzory prostřednictvím vlastních otevřených kurzů zaměřených na správnou degustaci a představení francouzských regionů, jejich charakteristických delikates a samozřejmě vína.
Profesionálům v oboru gastronomie pak bude poskytovat poradenství, díky němuž budou moci sestavit vhodný vinný list pro svou restauraci, vylepšit prezentaci vinotéky nebo naučit personál, jak správně hovořit o víně. Cédric Picot se na českém trhu spojil s kulinářským atelierem Ola Kala, ve kterém vede své kurzy pro veřejnost a kde si také profesionálové v oboru mohou objednat jeho poradenství. Cédrica pojí k České republice rodinné vazby, a jak říká, chtěl by se s českými lidmi podělit o své zkušenosti a o to, co se po více než dvaceti letech v oboru naučil. Více o jeho službách se dozvíte na www.olakala.cz

Zveřejněno ve WINE & Degustation 11/2018


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI