W-D > Články > Aktuality >

Sýry, ryby, zvěřina a víno

14.11.2017 |
Aktuality

Ve dnech 6. a 7. října proběhla v Prachaticích tradiční národní přehlídka Sýry, ryby, zvěřina a víno. Národní přehlídka Sýry a víno se konala již po čtrnácté, po prvních dvou letech přibyly ryby a teprve před třemi lety je doplnila zvěřina. Akce proběhla v budově renesanční radnice a na jejím arkádovém nádvoří, kde bylo kuchařské studio. Právě zde šéfkuchaři předváděli a současně moderovali přípravu pokrmů a speciality ze sýrů, ryb a zvěřiny. Záštitu převzali ministr zemědělství, ing. Marian Jurečka, senátor ing. Tomáš Jirsa a hejtman Jihočeského kraje, mgr. Jiří Zimola. V průběhu slavnostního zahájení vystoupil prof. MUDr. Jindřich Mourek, DrSc., na téma „zdraví a životní styl“. Na přehlídce se prezentovalo třináct mlékáren a mlékařských společností, z toho jedna mlékárna z Bavorska a tři farmáři z Bosny a Hercegoviny. O čerstvé ryby se postarali jihočeští rybáři a rybářský svaz. Skvělá zvěřina je lovena v honitbách Prachatického okresu. O vynikající přípravu pokrmů z ryb a zvěřiny se postarali zkušení kuchaři. Víno prezentovalo 27 vinařství z České a Moravské vinařské oblasti, která k ochutnávce nabídla téměř 100 vín. Druhý přehlídkový den byl zahájen slavnostní Svatohubertskou mší v kostele sv. Jakuba Většího a vystoupením trubačů před renesanční radnicí. Na arkádovém nádvoří proběhla akce „Ryba na talíř“, zaměřená na přípravu pokrmů ze sladkovodních ryb a filetování.

Zveřejněno ve WINE & Degustation 11/2017. 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena