W-D > Články > Aktuality >

Valentýnská atmosféra vinařství a restaurantu Salabka

01.03.2017 |
Aktuality

Na pražské Salabce, jen pár kroků od Zoologické a Botanické zahrady, myslí i na zamilované. Zdejší šéfkuchař Petr Kunc se svým týmem přichystal delikátní menu, které potěší chuťové pohárky dam i pánů a jehož úprava zalahodí i očím. A to počínaje předkrmem v podobě kachní šunky a konče dezertem z jemné kokosové panna cotty. Vše vyrobené s ohledem na sezónu, čerstvost i kvalitu. Samozřejmostí je možnost připít si skvělými víny ze zdejší vinice – největší z těch, které se nachází v hlavním městě. Své nejmilejší ale potěšíte i doma. Proč si nedopřát právě některé ze zdejších vín, která již svými názvy a druhy k svátku svatého Valentýna patří. Co třeba Pinot Noir rosé, jenž nese něžné jméno Ton Coeur  – tvé srdce? Lehounce nasládlé víno s tóny malin a jahod se hodí skvěle třeba k ovocnému dezertu. A ze stejné odrůdy, jen s jiskřivými bublinkami, sekt vyráběný šampaňskou metodou – La Perle – vynikající jako aperitiv. Vše z hroznů z vinice, jejíž historie sahá až do třináctého století.

Samozřejmě, zkrátka nepřijdou ani ti, kteří plánují návštěvu Salabky v jiné době. Mohou zakoupit a poté darovat vouchery v různých hodnotách, které lze uplatnit ve zdejším restaurantu. Dopřejí tak sobě či svým blízkým nevšední gastronomický zážitek. Více na www.salabka.cz.

Zveřejněno ve WINE & Degustation 2/2017.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI