W-D > Články > Degustace >

ÖTW Single Vineyard Summit 2023 |Vína z nejlepších rakouských vinic

23.10.2023 |
Degustace, Aktuality

Týden náročného programu degustací a hodnocení vín ze všech nejdůležitějších rakouských vinařských oblastí proběhl počátkem září v nádherném areálu zámku Grafenegg na rozhraní oblastí Kremstal a Wagram. ÖTW Single Vineyard Summit 2023 se ve světě vína vyšplhal na novou úroveň. Na degustační akci věnované výhradně rakouským vínům z jednotlivých prestižních vinic se od 4. do 8. září představilo více vín a rakouských vinařských regionů než kdykoli předtím.

Po pět slunečných dní světoví kritici, novináři, sommelieři a další odborníci ochutnávali 520 vín z jednotlivých lokalit před jejich uvedením na trh. Malebný zámecký park v Grafeneggu hostiltuto nejznámější rakouskou degustaci již po desáté. A nešlo jen o degustace a hodnocení vín, skupina pozvaných mezinárodních odborníků měla i velmi intenzivní večerní program plný nových aktuálních informací o rakouském vinařství a setkání se zástupci vinařů jednotlivých regionů. Tato nádherná oslava rakouského vinařství a jeho nejlepších vinic a vín byla zahájena 3. září koncertem Vídeňských filharmoniků a teprve následující den přesně v 9.00hodin, kdy v jízdárně usedlo prvních 110 profesionálů, začal summit pořádaný organizací ÖTW – Österreichische Traditionsweingüter naplno.

Celý článek najdete ve vydání WINE & Degustation 10/2023, které je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena