W-D > Články > Pozvánky >

Konference |VINOENVI 2024

09.02.2024 |
Pozvánky, Aktuality

EKOVÍN, tedy spolek profesionálních vinařů a vinohradníků zabývajících seintegrovanou ochranou a ekologickou produkcí hroznů a vína, aktuálně dokončuje přípravy na další ročník největší tuzemské mezinárodní vinohradnicko-vinařské konference, která letos proběhne v termínu 15. února v Hotelu Galant v Mikulově.

V pořadí 16. ročník konference se bude zabývat aktuálními problémy v oboru vinohradnictví a vinařství. Nosným tématem konference bude téma „Významné trendy moderního vinařství“. Tato vzdělávací akce i letos nabídne několik přednášek zvolených tak, aby byly pro účastníky dostatečně aktuální, perspektivní a zajímavé.

Přednášející se zaměří na důvody, proč uvažovat o ekologické produkci, na přechod k bioprodukci z hlediska legislativy a kontrol, řeč bude o filozofii biopodniků, ochraně révy a podobně. Přednášet budou vybraní špičkoví odborníci z České republiky a ze zahraničí. Ekologicky zaměřené přístupy, které konference VINOENVI podporuje, mají pozitivní vliv nejen na životní prostředí, ale mohou se také pozitivně projevit v marketingu takto vyrobeného vína. Vinaři tak dostanou možnost zaujmout lepší postavení na trhu a zvyšovat konkurenceschopnost českého vinohradnictví a vinařství.

Druhý den, 16. února, na konferenci navazuje školení v rámci dotace na integrovanou produkci révy vinné dle nařízení vlády.

Přihlášení na konferenci či školení je nutné provést na webu www.skoleniip.cz


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena