W-D > Články > Pozvánky >

Wine Prague 2024 |Veletrh ve finálních přípravách

23.04.2024 |
Pozvánky

Veletrh Wine Prague 2024, největší profesionální vinařská akce v České republice, proběhne na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech v termínu 14. až 15. května. Na návštěvníky bude již tradičně čekat mnoho vystavovatelů z České republiky i ze zahraničí. 

Veletrh letos čekají zajímavé novinky, které budou atraktivním zpestřením pro návštěvníky, ale současně se navazuje i na spolupráci s tradičními partnery. Příjem přihlášek od vystavovatelů v těchto dnech vrcholí a své pevné obrysy již má i doprovodný program, který bude letos opět nesmírně zajímavý.

„Po loňském úspěchu se mohou návštěvníci opět těšit na speciální degustační zónu, umístěnou přímo v hlavní hale, kde bude probíhat řada prezentací, seminářů a masterclassů. Již nyní můžeme zmínit například degustaci organizovanou Národním vinařským centrem pod taktovkou národní sommelierky Kláry Kollárové, dále prezentaci mimořádných tichých vín z portfolia LVMH, konkrétně famózních vín z Château d’Esclans, Cloudy Bay a Terrazas de los Andes. A těšit se můžeme mimo jiné i na skvělá šumivá vína. Například průřez zajímavých crémantů z různých koutů Francie z portfolia společnosti Les Grands Chais de France představí v řízené degustaci Jakub Přibyl,“ říká prezident veletrhu Wine Prague Michal Šetka. Celý program bude samozřejmě průběžně aktualizován na webu veletrhu a finálně zveřejněn i ve veletržním květnovém čísle časopisu WINE & Degustation. „Samozřejmě spolupracujeme s velmi důležitou odbornou profesní organizací u nás, tedy Asociací sommelierů ČR, která bude mít na veletrhu svůj samostatný program. I letos budou mít návštěvníci na degustování vín k dispozici české sklo nejvyšší světové kvality. Partnerem veletrhu je již potřetí česká sklárna KVĚTNÁ 1794, díky které budou moci účastníci degustovat z několika typů špičkových sklenic určených pro různé styly vín. V neposlední řadě mohu také potvrdit naše partnerství s velmi  prestižními minerálními vodami San Pellegrino a Acqua Panna, které budou k dispozici během všech organizovaných degustací pro vinaře a další vystavovatele a samozřejmě také k zakoupení pro návštěvníky veletrhu,“ doplňuje Michal Šetka.

Již tradičně se na veletrhu bude jak v rámci spolku, sdružení či apelací, tak i samostatně představovat řada významných vinařství z České republiky. Oficiální prezentaci bude mít i Národní vinařské centrum ČR či důležité vinařské spolky, jako jsou VOC MODRÉ HORY, VOC Hustopečsko, VOC MUTĚNICE či VOC MIKULOVSKO.

O český trh má stále větší zájem vyspělý vinařský svět i mnoho států, jejichž vinařství prochází v posledních letech velkým vývojem, což již nyní dokazuje zastoupení mnoha různých světových vinařství. Již nyní je potvrzena účast vinařů například z Rakouska, Francie, Itálie, Německa, Slovinska či Rumunska. A nebudou chybět ani expozice dalších firem, jejichž činnost s vínem nebo prací s ním úzce souvisí.

Více informací najdete na oficiálních stránkách veletrhu www.wineprague.com


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena