Od Michelinů na Vinohrady |Do kulinářského studia OLA KALA
Špičkový francouzský sommelier Cédric Picot začíná pravidelně navštěvovat Českou republiku, a to je určitě dobrá zpráva pro všechny milovníky vína z řad odborné i laické veřejnosti. Tento ambasador kvalitní gastronomie, bývalý majordomus prezidenta Jacquese Chiraca a dlouholetý spolupracovník Alaina Ducasse, pro kterého pracoval v monacké restauraci Louis XV. (3 michelinské hvězdy) nebo v pařížském hotelu Plaza Athénée, se rozhodl podělit o své zážitky také u nás.
Spojil se s pražským kulinářským studiem Ola Kala a v jeho prostorách od září organizuje tematické kurzy degustace vína pro veřejnost. Posledních 10 let se věnoval řízení obchodu vinotéky delikates, a proto mezi jeho klienty patří také profesionálové v oboru. Pracovníkům v gastronomii, majitelům restaurací či vinoték tak mohou jeho zkušenosti v mnohém prospět. Poté, co Cédric pravidelně obsluhoval monackou knížecí rodinu nebo Václava Havla při jeho návštěvě Elysejského paláce, začne s radostí předávat své zkušenosti ve studiu Ola Kala na Vinohradech.
www.olakala.cz
www.cedricpicotsommelier.eu
Zveřejněno ve Wine & Degustation 7-8/2018
Partneři