W-D > Články > Aktuality >

Titul Vinař roku České republiky |2018

11.09.2018 |
Aktuality

Na slavnostním galavečeru v pražském paláci Žofín byly uděleny ceny národní soutěže MAKRO Vinař roku 2018. Hlavní cenu v podobě křišťálového poháru si od odborné poroty převzali zástupci vinařství Volařík z Mikulova.

Právě kolekce vín z tohoto vinařství byla porotou vyhodnocena jako nejlepší z celkového počtu 543 přihlášených soutěžních kolekcí. "Vzhledem k těžkostem s kvalitou hroznů sklizně 2017 byl již postup do finálové osmičky Vinaře roku 2018 potvrzením, že jsme schopni držet kvalitu naší produkce velmi vysoko, a naše vítězství je z říše snů," říká ing. Miroslav Volařík. O stupně vítězů se dále podělila také vinařství Znovín Znojmo na druhém místě a Zámecké vinařství Bzenec na třetím místě. Během galavečera proběhlo i předávání malých pohárů Vinař roku 2018. Tradičně velkou pozornost vzbudilo klání o absolutně nejlepší bílé a červené víno v soutěži, tedy o tituly národních Šampionů bílých a červených vín.

Letos podruhé se udělovalo také ocenění společnosti MAKRO pro nejlepší rodinné vinařství s produkcí do 200 000 litrů vína ročně, které získalo vinařství Jindřicha Kadrnky z Březí u Mikulova. Kromě udělených ocenění byla všechna vinařství zapojená do soutěže MAKRO Vinař roku součástí hlasování veřejnosti o titul Můj vinař roku 2018. Hlasování pro oblíbeného vinaře bylo ukončeno 21. 8. přesně o půlnoci a vítězem se stalo Rodinné vinařství Hrabal z Velkých Bílovic. "V rámci soutěže nás těší vyšší počet přihlášených soutěžních vzorků i meziroční lepší hodnocení odborné poroty pro malá a střední rodinná vinařství. Oceněná vína mohou zákazníci ochutnat od 19. září exkluzivně pouze v našich vinotékách," říká Jiří Nehasil, ředitel pro distribuci velkoobchodu MAKRO ČR.

Večerem přítomné diváky provedla moderátorka Hana Shánělová. O zpestření programu se postarala dívčí kapela Vesna a Modrý Cimbál.

Zveřejněno ve Wine & Degustation 9/2018


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena