Vína z typických odrůd |České republiky
Milí čtenáři, v tomto roce jsme si pro vás připravili seriál o typických a nejvýznamnějších odrůdách České republiky. V každém díle se budeme věnovat vždy jedné bílé a jedné modré odrůdě, a to z pohledu jejich historie, pěstování a rozšíření u nás. Zaměříme se i na vína vyráběná z těchto odrůd, jejich aromatické a chuťové vlastnosti a věnovat se budeme i klasickým gastronomickým kombinacím, včetně konkrétního doporučeného snoubení. V posledním díle shrneme i všechny odrůdy vyšlechtěné na našem území, a tak se dostane i na Muškát moravský, Pálavu, André, Cabernet Moravia, Neronet a další autochtonní odrůdy ČR. Z Průvodce nejlepšími víny České republiky či nedávných Grand testů vám pak představíme nejvýše hodnocená vína...
Které odrůdy jsou představeny v letošním prvním čísle časopisu WINE & Degustation si můžete přečíst již teď.
Text: Ivo Dvořák
Kresby:© Národní vinařské centrum o. p. s.
Autor kreseb:© Jiří Grbavčic
Foto: Michal Šetka
Zveřejněno ve WINE & Degustation 2/2019
Partneři