Vinařství Entrée je novinkou na našem trhu
Malé rodinné butikové vinařství Entrée bylo založeno v roce 2017 v Mikulově s cílem vyrábět výjimečná odrůdová vína tradičními postupy. To ostatně vyjadřuje i jejich motto - "Není nutné spěchat neboli i víno potřebuje svůj čas". Vinařství Entrée leží přímo pod viniřní tratí Pod Svatým kopečkem a jejich vína vznikají v 500 let starém sklepě z dob Ditrichštejnů. Za vinařstvím stojí manželé Tréškovi, Pavla a Zdeněk, se synem Jakubem. Samotný název "Entrée" má navíc hned trojsečný význam."V první řadě jsme vinařství bez historie, v roce 2017 jsme vstoupili do vinařského světa a historii si píšeme sami. Název"Entrée" současně vyjadřuje tzv. "vstupní bránu" na Sv. kopeček v Mikulově, na jehož úpatí máme vinici. Třetím pojítkem je přímo naše rodina. Kořen slova "tré"je totiž odvozen od příjmení naší rodiny - Tréškovi. V našem logu pak najdete 4 písmena odkazující na naše křestní jména a rodinu, uvádí Pavla Tréšková. Celková roční produkce představuje asi 10 šarží vín, přičemž dominantní a charakteristickou odrůdou vinařství Entrée je Ryzlink vlašský. Ten doplňují další bílé odrůdy Sylvánské zelené, Sauvignon, Chardonnay a Veltlínské zelené. Bíla vína jsou vyráběna jak v nerezových tancích,tak v dubových sudech, kde následně leží na kalech po dobu 6 měsíců. Lahvována jsou tedy zhruba 1 rok po sklizni. Důsledná péče je věnována i výrobě červených vín, ta jsou vyráběna tradiční metodou kvašením v otevřených nádobách s následnou macerací na slupkách po dobu 1-3 měsíců. Po vylisování pak červená vína ještě dále zrají nejméně 14 měsíců v barikových sudech značky François Frères, a jsou tedy lahvována po 2 letech od sklizně.
Partneři