W-D > Články > Degustace >

Gran Gala del Vino Italiano 2019

01.08.2019 |
Degustace

Gran Gala del Vino Italiano patří již mnoho let mezi největší svátky italského vína a italské vinné kultury u nás. Gran Gala del Vino Italiano je každoročně v červnu největší degustací italských vín v Praze. Na působivých terasách Villy Richter na Pražském hradě své kompletní portfolio dovážených vín každoročně prezentuje známý dovozce, znalec italských vín a gastronomie a propagátor italské kultury vůbec pan Braňo Chovan. Letos se milovníci italských vín mohli setkat ve dnech 12. a 13. června s absolutními hvězdami italského vinařského světa již po patnácté.

31 špičkových italských vinařství letos představilo svá vína ve slunné italské atmosféře, a i když bylo, především první den Gran Gala, až příliš horko, návštěvníci, kteří letos dorazili v rekordním počtu, si uvolněnou italskou atmosféru, a zejména skvělá vína náležitě užili. První den sloužil především pro odbornou veřejnost a i pro pozvané VIP hosty, druhý den byl určen všem milovníkům italských vín. Slavnostního zahájení se ve středu 12. června zúčastnil také italský velvyslanec Francesco Saverio Nisio. Kromě volné degustace probíhaly i letos po oba dva dny doprovodné vertikální degustace různých vinařství, která umožnila zájemcům ochutnat svá vína v různých fázích láhvové zralosti. Velmi úspěšnou novinkou byl i masterclass Nebbiolo pod vedením Luisy Rocca, dcery Bruna Roccy. Fantastická byla také vertikální degustace vín Capezzana,která byla výletem do historie tohoto slavného vinařství až do roku 1981.Ve čtvrtek pak pokračovaly vertikální degustace vín z vinařství Poliziano, Brigaldara, Agricola Punica a Santadi...

Více informací o této krásné degustaci se dočtete v letním dvojčísle časopise WINE & Degustation.

Text: Michal Šetka

Foto: Michal Šetka a archiv společnosti Chovan

 

 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena