W-D > Články > Degustace >

Mikrosvín Mikulov a Zámecké vinařství Bzenec |představili novinky

24.12.2017 |
Degustace

První listopadový týden představil Mikrosvín Mikulov společně se svou sesterskou společností Zámeckým Vinařstvím Bzenec své kompletní portfolio na tradiční degustaci v Hotelu President v Praze. Produkce obou vinařství je velmi rozmanitá a rozsáhlá, na degustaci měli tak návštěvníci možnost ochutnat více než 50 různých vín.

Velmi zajímavým začátkem degustace byly sekty. Zámecké Vinařství Bzenec prezentovalo svůj Sekt 1876 z ročníku 2012. Mikrosvín Mikulov pak skvělý Sekt Mikrosvín, vyrobený tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi. Tento konkrétní ročník, 2012, ležel na kvasinkách celých 42 měsíců a na jemnosti perlení i ušlechtilé chuti to bylo znát. Mikrosvín Mikulov pak představil veškeré své řady vín, tedy základní Standard Line, dále u klientů velmi oblíbenou Flower Line, která změnila své etikety, ale stále platí, že nabízí velmi příjemná, moderně vyrobená čistá vína s velmi dobře poznatelným odrůdovým charakterem, a samozřejmě i svou nejvyšší řadu Traditional Line. Zde Mikrosvín Mikulov opět potvrdil své výsadní postavení v oblasti špičkových vín z odrůdy Ryzlink vlašský.

K dispozici byla vína ze všech slavných pálavských tratí, jako jsou Železná, Goldhamer a Purmice z ročníku 2015. Z posledně jmenované tratě se velmi vydařilo i Rulandské bílé. A velmi povedené bylo i červené cuvée Cabernet Sauvignon & Merlot pozdní sběr 2015. Malou ochutnávkou toho, na co se klienti mohou již brzy těšit, byla prezentace části vín Traditional Line z ročníku 2016 a nutno říci, že to byla ochutnávka velmi vydařených vín. Zámecké Vinařství Bzenec představilo přívlastkovou řadu vín Collection 1508 z ročníku 2015, dále velmi atraktivní Ryzlink vlašský z řady Grands Vins d'Alfons Mucha a samozřejmě i svou úspěšnou řadu EGO.

Pro poučené milovníky vín však byla asi nejzajímavější degustace jejich řady Terroir Moravia, tedy pečlivě vytvořené kolekce vín z různých ročníků a různých konkrétních moravských viničních tratí. Velmi potěšující je, že šlo o kolekci suchých vín, a především ryzlinky z tratí Za Cihelnou z roku 2015, Na Stráni 2011 a Nová hora 2009 ukázaly kvalitu a potenciál této kolekce z produkce Zámeckého Vinařství Bzenec.

Text: Michal Šetka

Foto: Archiv společností Mikrosvín Mikulov a Zámecké Vinařství Bzenec

Zveřejněno ve WINE & Degustation 12/17-1/18.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena