W-D > Články > Degustace >

Opus One

28.01.2020 |
Degustace

Během posledních let jsme is zvykli na to, že si v Praze a často i v Brně především před koncem roku doslova předávají dveře majitelé či obchodní ředitelé špičkových vinařství. Ikonická evropská vína se u nás, k radosti všech milovníků velkých vín, již ochutnávají poměrně často. Pokud jde o absolutní vinřské špičky Nového světa, je situace jiná a tato vína nemáme zatím možnost degustovat tak často. Jednou z nejzajímavějších listopadových akcí tak byl i den Opus One, pravděpodobně nejslavnějšího vína Nového světa.

Masterclass Opus One a následnou slavnostní večeři v restauraci Divinis zorganizovala společnost Tři zlaté růže, která Opus One do ČR dováží. Vedení masterlassu se osobně ujal Charlie Matthews, exportní ředitel pro Evropu. Opus One se stal symbolem nejen pro americká vína, ale spíše pro vína z celého Nového světa. Spolupráce dvou ikonických vinařů, kvalita a styl samotného vína i poměrně rychlé uznání světovými odborníky, to vše posunulo vnímání amerických vín mezi prémiové produkty a odstartovalo mnoho dalších podobných projektů. A i když dnes již Opus One není tím nejdražším vínem, které lze z Kalifornie koupit, rozhodně je ikonou a symbolem této vinařské oblasti. A symbolem slavným. Budeme-li chtít i po dobře informovaných Evropanech vyjmenovat prémiová vína Nového světa, či dokonce konkrétně USA, velmi pravděpodobně se u absolutní většiny dotázaných dostaneme právě k odpovědi "Opus One"...

Více informací se dočtete v aktuálním vydání časopisu WINE & Degustation

Text a foto: Michal Šetka


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI