W-D > Články > Pozvánky >

Gran Gala del Vino Italiano |Blíží se 17. ročník

29.05.2023 |
Pozvánky

Gran Gala del Vino Italiano patří již mnoho let mezi největší svátky italského vína a italské vinné kultury u nás. Každoročně v červnu se jedná o největší degustaci italských vín v Praze, stejně tak tomu bude i letos po sedmnácté. S absolutními hvězdami italského vinařského světa se letos budou moci milovníci vín setkat v úterý 13. června a ve středu14. června.

Na působivých terasách Villy Richter na Pražském hradě své kompletní portfolio dovážených vín opět představí známý dovozce, znalec italských vína gastronomie a propagátor italské kultury pan Branislav Chovan.

Tato akce je skutečným svátkem, který pravidelně přináší velmi ucelený průřez kvalitními víny téměř všech důležitých italských vinařských oblastí. V noblesních zahradách Villy Richter budou moci návštěvníci ochutnat vína z celé Itálie od Alto Adige až po Sicílii. Samozřejmě nebudou chybět vína z proslavených a dobře známých italských oblastí, jako je Piemonte, Toscana, Veneto, Friuli a Sicilia, ale i zajímavá vína z méně známých apelací v Campanii, Marche, Umbrii, Pugliinebo Sardinii. Nebude chybět tolik oblíbené Prosecco, sladké speciality jako Vin Santo a bude možné ochutnat i vyhlášené italské olivové oleje, které také najdete v portfoliu Braňa Chovana

Kromě volné degustace i letos po oba dva dny proběhnou doprovodné vertikální degustace některých vinařství, která umožní zájemcům ochutnat svá vína v různých fázích láhvové zralosti.

Vstupenky lze zakoupit na www.grangala.cz


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena