W-D > Články > Aktuality >

Slavnostní křest knihy |Nejlepší vína České republiky, Průvodce 2023–2024

15.02.2024 |
Aktuality

Nové vydání publikace Nejlepší vína České republiky, Průvodce2023–2024, která již deset let vychází pod patronací odborného časopisu WINE & Degustation, spatřilo světlo světa na konci listopadu. Desáté vydání této profesionály i milovníky vína dlouho očekávané a velmi oceňované publikace je nejen jubilejní, ale také rekordní, pokud jde o rozsah, množství zařazených vinařů i degustovaných a doporučených vín, která v publikaci čtenáři naleznou. Na 354 stranách tak tato kniha přináší vše, co k orientaci v tuzemském vinařství milovníci vína i profesionálové v oboru potřebují.

10 let dnes již slavného Průvodce tuzemskými víny shrnula tisková konference a slavnostní večer, který se uskutečnil v Praze 24. ledna za přítomnosti autorů, mnoha důležitých médií, vinařů, partnerů publikace a zajímavých hostů. Během tiskové konference představil autor celého projektu Michal Šetka novinářům zákulisí vzniku tohoto projektu od úplného začátku a poté společně s kolegy Jakubem Přibylem a Václavem Tichoněm vinaře a vína, která se dostala v průběhu let mezi absolutní špičku ve svých kategoriích. Cenné bylo, že vznik těchto vín a svou filozofii výroby vína přijeli do Prahy představit mnozí špičkoví vinaři, ať již slavní a známí, tak i nováčci a vycházející hvězdy. Na slavnostním večeru pak vína s vinaři představovali i další autoři publikace Roman Novotný a Richard Süss.

„Do jubilejního vydání Průvodce se dostalo rekordních 1 228 vín od 203 vinařů a vinařských firem. Mám obrovskou radost, že toto slavnostní jubilejní vydání bude velmi rozsáhlým a komplexním přehledem o stavu tuzemského vinařství a skvělých vínech, která vinaři aktuálně nabízí. Jsem si téměř jist, že nic podobného nebylo u nás dosud publikováno. Těšíme se velkému zájmu nováčků, tedy vinařství, která se v knize objeví poprvé. Mnoho z nich dokazuje, že i malá a mladá vinařství umí vyrobit opravdu špičková vína. Těšit se můžete i na některé navrátilce, kteří v knize budou opět po delší odmlce, a samozřejmě také na vinařství, která jsou již po mnoho let stálicemi tuzemské vinařské scény,“ říká o průběhu výběru vinařství a vín do nové knihy autor projektu Michal Šetka.

Nové vydání této publikace také odstartovalo zajímavou spolupráci s exkluzivními tuzemskými partnery. Strategickým partnerem publikace se stala společnost Rohlik.cz. A právě díky tomuto partnerství bude široký sortiment vybraných vín od mnoha vinařů z této publikace snadno dostupný širokému spektru zákazníků, a vinaři tím získají nový, velmi zajímavý distribuční kanál. Nově vzniklou spolupráci a plány do budoucna na tiskové konferenci i galavečeru detailně představili zástupci společnosti Rohlik.cz Lukáš Antoš a Alena Herajnová. „Protože k dobrému vínu patří i kvalitní voda, je skvělé, že se tradice vynikajících a osobitých minerálek obnovuje i u nás. Již během našich degustací nám dělala společnost Vratislavická kyselka, která se také nově stala partnerem publikace Nejlepší vína České republiky,“ těmito slovy prezentoval dalšího partnera projektu Michal Šetka. A společnost poté představil sám její majitel a současně jediný certifikovaný vodní sommelier v ČR Jan Vokurka. A k vínu samozřejmě patří i špičkové sklo. Jak degustace pro média, tak pro hosty během slavnostního večera probíhaly ze sklenic české sklárny KVĚTNÁ 1794,která je také již několik let partnerem této publikace.

Publikace Nejlepší vína České republiky se za deset let své existence stala vyhledávanýma široce respektovaným zdrojem korektních, nezávislých informací o aktuálním stavu tuzemského vinařství, a především průvodcem po těch nejlepších vínech v aktuální nabídce vinařů. Profesionálům z oboru i milovníkům tuzemských vín značně rozšiřuje povědomí o českém a moravském vinařství a přístup k vynikajícím vínům, která tuzemští vinaři vytváří.

Knihu Nejlepší vína České republiky, Průvodce 2023–2024 lze koupit v síti knihkupectví nebo na e-shopu vydavatelství WINE & Degustation www.w-d.cz.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena