W-D > Články > Aktuality >

Falesco –vína slavné rodiny Cotarella |Nově na českém trhu

19.10.2022 |
Aktuality

Špičková italská vína prestižní rodiny Cotarella jsou od letošního podzimu čerstvým přírůstkem do portfolia dovozní společnosti Global Wines & Spirits.

Toto vinařství založili v roce 1979 bratři Riccardo a Renzo Cotarella v obci Montefiascone v regionu Lazio. Oba tito vinaři jsou neodmyslitelně spjati s regiony Lazio a Umbria, kde v průběhu let zastávali významné funkce a získali řadu prestižních ocenění.

Riccardo Cotarella začal svou kariéru jako vinař v místní společnosti, ale od 80. let se vypracoval na jednoho z nejvýznamnějších, a možná dokonce nejvýznamnějšího vinařského konzultanta v Itálii, který vytvořil vína uznávaná a oceňovaná po celé zemi, a stal se předsedou italské Asociace enologů. Jeho bratr Renzo se po funkci ředitele vinařství Castello della Sala, nejlepšího výrobce vína v celé oblasti Orvieto, dostal na pozici ředitele a hlavního výrobce vína rodu Antinori, a to jak v Itálii, tak v jiných částech světa.

Své nesmírně bohaté profesní zkušenosti předali bratři Cotarella v roce 2017 nové, třetí generaci žen. V čele vinařství tak stojí jejich Dominga, Marta a Enrica Cotarella.

Produkce značky Cotarella se nachází v kopcovité oblasti mezi Umbrií a Laziem, od jezera Bolsena až po kopce kolem Orvieta. V jejich portfoliu najdete především mimořádná červená vína z odrůd Merlot, Syrah, Sangiovese nebo také z bílých Chardonnay, Vermentino, Malvasia a dalších místních odrůd.

Více na webu společnosti Global Wines& Spirits.

Najdete v aktuálním vydání WINE & Degustation 10/2022, které lze koupit ZDE


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena