W-D > Články > Aktuality >

Guilhem Goisot v Praze

05.04.2019 |
Aktuality

Po třech letech zavítal do Prahy vynikající vinař Gulhem Goisot, aby zde ve spolupráci se svými dovozci, společností Advivum, představil produkci rodinného vinařství Domaine Gulheim Jean-Hugues Goisot. Tato rodinná vinařská doména produkuje svá vína z přibližně třiceti hektarů v okolí Saint - Bris a Irancy již po několik generací.

Domaine Guilhem & Jean-Hugues Goisot sídlí v obci Saint-Bris-le-Vineux, kterou najdete na severu Burgundska v oblasti Auxerrois, nedaleko mnohem slavnějšího městečka Chablis. Tato rodinná doména zde svá vína vytváří přímo v centru obce ve sklepích z 11. a 12. století. Již po mnoho let pracují v bio režimu a skoro 14 let mají certifikaci jako biodynamické vinařství. Sám Guilheim Goisot považuje biodynamiku především za způsob, jak zajistit, aby se réva vinná sama lépe a přirozeně vypořádala s nástrahami počasí, rozdílností ročníků i nebezpečím chorob. V rámci biodynamické filozofie samozřejmě pracují i ve sklepě, nicméně za zásadní považuje Guilhem právě důkladnou a pečlivou práci ve vinicích.

Více informací o produkci rodinného vinařství Domaine Guilhem & Jean-Hugues Goisot se dočtete v dubnovém vydání časopisu WINE&Degustation

Text a foto: Michal Šetka


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI