W-D > Články > Aktuality >

Historický úspěch |Jakub Přibyl mezi top 5 sommeliery Evropy a Afriky

27.12.2021 |
Aktuality, Degustace

Asociace sommelierů ČR, a společně s ní čeští sommelieři i milovníci sommelierského řemesla, slaví. Její zástupce a reprezentant České republiky Jakub Přibyl vybojoval na 14. mistrovství sommelierů Evropy a Afriky čtvrté místo a potvrdil, že když se vášeň pro dobré víno spojí s profesionalitou a špičkovou odborností, je to vstupenka mezi světovou sommelierskou elitu.

Soutěž The Best Sommelier of Europe & Africa, kterou pořádá Mezinárodní asociace sommelierů
(The International Sommelier Association), proběhla v kyperském Limassolu ve dnech 15.-19. listopadu.
O post nejlepšího sommeliera Evropy a Afriky se během čtyř listopadových dnů utkalo celkem 36 kandidátů. Soutěž byla zahájena písemným testem a slepou degustací tří vzorků vín, následovanou servisem vína.
Deset nejlepších postupujících vybírala porota složená z těch nejvýznamnějších osobností světové sommelierské scény, a přestože někteří favorité zůstali stát před branami semifinále, trojnásobný mistr ČR Jakub Přibyl nezaváhal. Na slavnostním vyhlášení postupujících zaznělo i jeho jméno a Jakub mohl své dovednosti a znalosti ukázat i v dalším kole, a to společně s těmito semifinalisty: Suvad Zlatic (Rakousko), Roman Sosnovskiy (Rusko), Ketri Leis (Estonsko), Maximillian Wilm (Německo), Salvatore Castano (Itálie), Nina Jensen (Dánsko), Eric Zwiebel (Velká Británie), Jo Wessel (Jihoafrická republika), Réza Nahaboo (Švýcarsko)...

Celý článek najdete v aktuální vydání WINE & Degustation.

 

 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI