W-D > Články > Aktuality >

Hospices de Beaune |163. aukce vín

27.12.2023 |
Aktuality

Třetí neděle v listopadu je již 163 let zasvěcena aukci vín Hospices de Beaune. Ve středověkém městečku Beaune v Burgundsku v tento den probíhá charitativní aukce vín, která patří ve vinařském světě k nejprestižnějším událostem roku. Účastní se jí nejslavnější jména francouzského vinařství, majitelé nejprestižnějších restaurací světa, řada obchodníků a celebrit. V neděli 19. listopadu proběhl již163. ročník této pro celý vinařský svět zcela výjimečné události.

Aukce Hospices de Beaune je každoročně velmi očekávanou a prestižní vinařskou akcí. Není divu, nejslavnější aukce vín na světě má dlouhou historii a v posledních letech udává směr celému trhu se vzácnými francouzskými víny. Aukce vín Hospices de Beaune je nádherným vinařským svátkem a atrakcí, která do malého burgundského městečka Beaune poslední listopadový víkend pravidelně přiláká tisíce návštěvníků z řad profesionálů i vášnivých amatérů z celého světa. Pro obchodníky s prestižními světovými víny je to ale především první představení velkých vín aktuálního ročníku a nesmírně důležitá prověrka nálady na světovém trhu s vínem. Právě tady obchodníci, významní soukromí investoři a restauratéři z celého světa ohodnotí nový ročník cenou, za kterou jsou ochotni jednotlivá vína vydražit. Ceny dosažené při této aukci jsou pak významným signálem pro určení výše cen nejen běžných vín z Bourgogne, ale jsou i prvním vážným signálem pro možný vývoj cen velkýchvín z Bordeaux, jejichž čas přijdev dubnu a květnu příštího roku.

Celou reportáž Michala Šetky najdete ve vydání WINE & Degustation 12/2023 - 1/2024, které je možné zakoupit ZDE.

 

 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena