W-D > Články > Aktuality >

Kamil Prokeš |Potřetí nejlepším českým sommelierem

18.11.2022 |
Aktuality, W-D

Mistrovství České republiky sommelierů BOHEMIASEKT Trophée zná svého vítěze. Stal se jím Kamil Prokeš ze stejnojmenného vinařství, který přesvědčil odbornou porotu, že si díky svým znalostem a dovednostem nejvíce zaslouží titul Sommelier roku 2022.

Kamil Prokeš si titul nejlepšího sommeliera odnesl již potřetí, a dosáhl tím nejvyššího profesního uznání. Držitelů tohoto "hattricku" je za dobu konání soutěže pouze pět - Ivo Dvořák, Libor Nazarčuk, Tomáš Brůha, Jakub Přibyl a David Král.

"Samozřejmě si ocenění nesmírně cením, i toho, že se mi podařilo uspět třikrát. Vyhrát poprvé je asi nejsnadnější, protože nikdo od vás nemá žádná očekávání, podruhé už je to těžší a po třetí nejtěžší," uvedl po soutěži Kamil Prokeš.

Druhou pozici obsadil Martin Parýzek, reprezentující společnost Californian Wines, na třetí příčce se umístila Natálie Bordáscová z just WINE Brno. Ve 24. ročníku soutěže předstoupilo před odbornou porotu, složenou z předních vinařských odborníků, 16 profesionálů,11 mužů a 7 žen.

"Úroveň sommelierství v Česku neustále stoupá a my to můžeme pozorovat i na kvalitě a rozsahu znalostí našich soutěžících. Letos byla soutěž opravdu velmi vyrovnaná a o tom, kdo postoupí do finále, rozhodovaly skutečně detaily," okomentoval letošní soutěž Ivo Dvořák, prezident Asociace sommelierů ČR a odborný garant soutěže.

"Kamil Prokeš se dnes zařadil mezi sommelierské legendy, které trojnásobný titul získaly v minulosti. Je výborné, že takových lidí se znalostmi a dovednostmi na nejvyšší úrovni u nás přibývá. Gastronomie teď nezažívá vůbec lehké časy a jsme rádi, že právě i touto soutěží můžeme alespoň trochu ocenit profesionály, kteří se snaží její úroveň neustále zvyšovat," řekl Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, hlavního partnera soutěže.

Vítěz získal putovní pohár ze sklárny Moser, šperk ve tvaru tastevinu, symbolu sommelierů, finanční odměnu a dary od partnerů soutěže.

Článek najdete v aktuálním vydání WINE & Degustation 11/2022, který je možné zakoupit v tištěné i digitální podobě ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI