W-D > Články > Aktuality >

Nejlepší vína České republiky |Připravujeme Průvodce 2023–2024

12.06.2023 |
Aktuality

Redakce a vydavatelství časopisu WINE & Degustation začala pracovat na novém, jubilejním, desátém vydání originální publikace "Nejlepší vína České republiky".Úspěšná publikace, která se každý rok stává napjatě očekávaným cenným zdrojem objektivních a nezávislých informací pro milovníky vín i profesionály, vyjde letos na podzim již po desáté. Projekt je zaštítěn špičkovými a mezinárodně respektovanými odborníky. "Tato kniha je nepostradatelným zdrojem aktuálních tipů na vynikající vína, která lze od tuzemských vinařů koupit, i rádcem na cesty do vinařských oblastí a za samotnými vinaři. Neomylně pomůže i při výběru vína v restauracích, vinotékách či na regálech supermarketů," říká o této publikaci jeden z autorů a šéfredaktor časopisu WINE & Degustation Michal Šetka.

V čele tohoto osobitého projektu stojí tým ve složení Michal Šetka, Ivo Dvořák, Jakub Přibyl, Roman Novotný a Richard Süss. Tým autorů doplňuje produkční publikace Václav Tichoň. Každé vinařství je přehledně a srozumitelně představeno na jedné tiskové straně včetně nezávislého dlouhodobého hodnocení vinařství a jejich aktuálních nejlepších vín. Publikace je také zdrojem užitečných informací o vinařství v ČR, vinařských oblastech, vinařských spolcích, VOC, možnostech vinařské turistiky a aktuálním dění na domácí vinařské scéně. A nechybí ani tipy na místa - restaurace a vinné bary -, kde se s tuzemskými víny pracuje na vysoké úrovni.

Způsob výběru a hodnocení vín je ojedinělý. Na rozdíl od klasických soutěží vín jsou veškerá zařazovaná vína degustována každým z autorů, převážná většina vín v průběhu pěti měsíců příprav knihy i několikrát a při různých příležitostech. Tím se maximálním možným způsobem odstraní případné chyby a nepřesnosti v hodnocení. "Od června do září ochutnáme a ohodnotíme téměř 2 000 tuzemských vín. Máme radost, že se nám každoročně daří objevovat nové talentované vinaře, kteří se v knize objeví poprvé. A samozřejmě přinášet i přehled toho nejlepšího a nejzajímavějšího z produkce již zavedených firem a slavných jmen tuzemského vinařství," doplňuje Michal Šetka.

Zájemci o zařazení do této publikace se mohou informovat na e-mailu info@w-d.cz


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena