W-D > Články > Aktuality >

Objevování maďarských vín |na veletrhu Wine Prague 2023

24.05.2023 |
Aktuality

Na květnovém mezinárodním vinařském veletrhu Wine Prague se společně představila čtyři vinařství, členů Fine Wines Association of Hungary. Během dvoudenní akce objevilo maďarská vína mnoho profesionálů a milovníků vína a seznámilo se s vinařskými regiony.

Cílem veletrhu Wine Prague je každoročně poskytnout profesionální prostředí pro degustace odborné veřejnosti, privátním klientům, obchodníkům, novinářům a sommelierům. Vzhledem k tomu, že Praha je jedním z center trhu s vínem ve střední a východní Evropě, nabízí akce možnost ochutnat nejen místní, tedy česká a moravská vína, ale také vína z produkce četných vystavovatelů z Evropy i ze zámoří, včetně několika výrobců z Nového světa. Hosté mohli ochutnávat a besedovat u stánků a zúčastnit se přednášek a řízených degustací.

Maďarsko bylo zastoupeno několika vinařskými regiony na stánku Fine Wines Association of Hungary. Díky modernímu a jedinečnému designu bylo mnoho návštěvníků zvědavých, co maďarští výrobci na stánku společně nabízejí. Úplný seznam maďarských vín na výstavě najdete zde.

Po nucené přestávce v posledních letech byli členové Fine Wines Association of Hungary rádi, že měli opět možnost reprezentovat své vinařské oblasti a vína v zahraničí. Ke stánku FWA přišlo mnoho českých i zahraničních obchodníků, sommelierů a milovníků vína a podle jejich ohlasů se jim líbilo, že FWA vystavuje společně, a to nejen kvůli společnému úsilí - spolupráce je vždy dobře přijímána - ale také proto, že na jednom místě mohli získat mnoho informací o vínech a vyslechnout si příběhy jednotlivých vinařství. „Mohli jsme sestavit degustace podle individuálních preferencí návštěvníků, a tak jsme měli pocit, že u FWA strávili více času než u jiných stánků. Nabídli jsme pestřejší a ucelenější zážitek tím, že jsme hostům umožnili navštívit čtyři maďarské vinařské oblasti najednou a všichni členové týmu FWA byli připraveni poskytnout informace o kterémkoli z členských vinařství“, řekli po veletrhu maďarští vinaři.

„Bylo skvělé konečně osobně navštívit vinařský veletrh a obzvlášť nás potěšilo, když zástupci místních, českých vinařství byli natolik zvědaví, že se zastavili a ochutnali naše vína. Všichni jsme dospěli k závěru, že vzdělávací aktivity, které FWA o maďarských vínech, vinařských stylech a vinařských oblastech organizuje, jsou potřeba. Stále existuje řada předsudků, které musí maďarská vinařství rozptýlit. Na základě pražských zkušeností to lze obzvláště účinně realizovat, když návštěvníci dostanou možnost ochutnat maďarská vína přímo na místě a získat odpovědi na své otázky týkající se maďarského vinařství“, doplňují zástupci FWA.

FWA vyzývá všechny, kteří cestují do Maďarska, aby určitě navštívili jeden nebo všechny ze čtyř vinařských regionů a osobně zažili atmosféru zdejších vinařství:

  • Eger – Tóth Ferenc Winery
  • Etyek – Etyeki Kúria Winery
  • Szekszárd – Vida Péter Szekszárd
  • Tokaj – Tokaj-Hétszőlő Organic Vineyards

Jako upoutávku nabízíme naše digitální publikace v češtině a angličtině, plné zajímavých příběhů a doporučení na víno.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena