W-D > Články > Aktuality >

Pas Primum Familiae Vini (PFV)

11.08.2021 |
Aktuality

Nedávno bylo v aukční síni Sotheby's vydraženo za 81 250 liber 12 láhví vín limitované edice Primum Familiae Vini 2020. Každým rokem vyberou členové této výjimečné společnosti - jsou to Marchesi Antinori, Baron Philippe de Rothschild (Mouton), Joseph Drouhin, Egon Müller Scharzhof, Famille Hugel, Pol Roger, Famille Perrin, rodinné majetky Symington, Tenuta San Guido (Sassicaia), Familia Torres, Vega Sicilia a Domaine Clarence Dillon - jedno ze svých nejlepších vín a nabídnou je do dražby. Takto získané peníze jsou vždy určeny na dobročinné účely: letos to bylo přes 80 000 liber. Kromě tuctu láhví dobrého vína - letos to bylo například Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2008, Sassicaia 2017 Tenuta San Guido, Château Haut- -Brion 2009 nebo Vega Sicilia Unico 2010 - získal úspěšný dražitel i PFV Passport. Ten představuje skutečně jeden z nejexkluzivnějších zážitků ve světě vína: majiteli umožňuje návštěvu u každého z 12 členů PFV se závazkem obsaženým v pasu, že bude přítomen samotný rodinný příslušník a další členové rodiny se zúčastní oběda nebo večeře v rodinném sídle vinařství.

PFV také každoročně uděluje výroční cenu ve výši 100 000 eur příkladnému rodinnému podniku, který je svým pojetím blízký všem členům PFV - tedy rodinné dědictví, tradice, kvalita, hodnota a udržitelnost. Jako vítěze pro rok 2021 vybrali zástupci všech rodin PFV nejstarší houslařskou dílnu Maison Bernard z Bruselu. Světově proslulou dílnu řídí pan Maison Bernard se syny Janem a Matthijsem Strikem. Cena dovolí vydat knihu o houslích a financovat Matthijsovu cestu do Chicaga do jednoho z nejlepších obchodů s houslemi na světě. Prezident PFV Mattthieu Perrin při udělení ceny řekl: "Měli jsme mnoho uchazečů z celého světa a výběr byl opravdu těžký. Nakonec porota rozhodla, že Maison Bernard je skvělým příkladem vynikajícího řemeslníka zachovávajícího starodávné řemeslné a rodinné tradice - tedy přesně tak, jak to děláme i v našich podnicích."


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena