W-D > Články > Aktuality >

Polsko |moderní gurmánská destinace oceňovaná Michelinem

30.10.2023 |
Aktuality

Milovníci špičkové gastronomie by měli zpozornět. Země našich severních sousedů již neláká jen na krásy měst, památek, přírody a přímořské krajiny. Letos se v plné síle zařadila i na mapu prestižních světových gurmánských destinací. A to díky hodnocení prestižního světového průvodce restauracemi Guide Michelin.

Polsko má nyní tři restaurace oceněné hvězdami a dalších sedm oceněním Bib Gourmand. Vůbec první polskou restaurací se dvěma hvězdičkami Michelin se stala krakovská Bottiglieria 1881. Po skvělé jedné hvězdičce získaly NUTA Restaurant ve Varšavě a Restauracja Mugav Poznani. Všechny se tak zařadily po bok prestižních světových gastronomických podniků, které jsou vyhledávanými destinacemi náročných gurmánů.

Dalších sedm restaurací získalo titul „Bib Gourmand“, který je udělován skvělým restauracím s vynikajícím poměrem kvality a ceny. Ve Varšavě jde o restaurace Alewino, Kieliszkina Próżnej, Koneser Grill a Le Braci. I Poznaň má své Biby, konkrétně toto ocenění získaly restaurace Fromažeria a TU.REStAURANT. V turisticky velmi atraktivním Krakově pak můžete za skvělou gastronomií oceněnou michelinským Bibem zavítat do restaurace MOLÁM.

Ale to ve výčtu restaurací, které dle nejprestižnějšího světového restauračního průvodce stojí v Polsku za to navštívit, určitě není vše. Dalších 39 polských restaurací se objevilo v Michelin Guide mezi doporučenými na základě různých kritérií. Pokud se rozhodnete vyzkoušet oceňovanou gastronomii ve Varšavě, Krakově nebo Poznani, vyhledejte si tu správnou restauraci zde: https://guide.michelin.com/en/pl/restaurants.

I my se do Varšavy s časopisem WINE & Degustation brzy chystáme a malého gastronomicko-vinařského průvodce tímto městem tak přineseme našim čtenářům v některém z následujících čísel.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena