W-D > Články > Aktuality >

Prestižní italské vinařství Buglioni |nově na českém trhu díky Simply Wines

18.09.2023 |
Aktuality

Dovozní společnost Simply Wines, specialista na vína z Itálie, Francie, Rakouska, Německa a Nového světa, hlásí nový přírůstek do svého portfolia. Na českém trhu tak budou od letošního podzimu k dostání vína z renomovaného vinařství Buglioni. Relativně mladé a butikové vinařství Buglioni leží jen pár kilometrů od severoitalské Verony a soustředí se především na vína z denominace Valpolicella a Lugana. Toto vinařství jev současné době považováno za vycházející hvězdu celé denominace Valpolicella a díky svému nekompromisnímu a preciznímu přístupu k výrobě vín je vzorem i pro mnoho tradičnějších vinařství v regionu.

„Poprvé jsme se s Marianem Buglionim potkali před prázdninami na doporučení společného známého. Věděli jsme, že jsou vína na trhu ‚pouze‘ od roku 2000, ale také to, že jejich hvězda rychle a stále stoupá. Při ochutnávání vín jsme rychle pochopili proč! Skvělá Lugana DOC, nadstandardní kvalita základního Superiore Della Valpolicella Classico DOC i výjimečně hodnocené víno ‚44 Verticale‘ –Valpolicella Clasico Superiore (Decanter– 95 bodů) nás opravdu nadchly. Následná ochutnávka několika Amarone della Valpolicella Classico byla jen potvrzením vysoké kvality. Na spolupráci jsme se domluvili od 1. září. Vína z Buglioni budou tedy k dispozici již zhruba v první polovině tohoto měsíce,“ dodává Kamil Gruncl ze Simply Wines. 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena