W-D > Články > Aktuality >

Rodinné vinařství Baláž |v roce 2019 v novém

05.04.2019 |
Aktuality

Rodinné vinařství Baláž z Dolních Dunajovic v Mikulovské vinařské podoblasti začalo letos v únoru s výstavbou nové vinařské budovy, která bude sloužit nejen ke zpracování hroznů, výrobě a zrání vín, ale zároveň i k prodeji.

Moderní vinařská hala bude proto rozdělena do tří částí. Vedle samotných technologických prostor určených k příjmu suroviny, výrobě a zrání vína nabídne špičkové a kulturní zázemí k prezentacím, degustacím a prodeji vín a dalších produktů vinařství.

Vinařství plánuje dokončit veškeré práce ještě v letních měsících před zahájením vinobraní ročníku 2019, tak aby mohlo přijmout první zákazníky a zájemce o degustace a vína ještě v průběhu hlavní turistické sezony, a hlavně pak v nové budově zpracovat a vyrobit ročník 2019.

Architektonický návrh nové budovy vinařství Baláž vznikl v brněnském architektonickém studiu Bukolský architekti s.r.o. a je dílem zkušených autorů Martina Bukolského a Miloše Černohorského.

"Chtěli jsme ve vinařství pokročit a posunout se někam dál. Nová generace našich dětí se již aktivně do chodu vinařství zapojuje a přináší nové podněty, které se na výsledných vínech odráží. Proto jsme se rozhodli vybudovat nové, moderní a elegantní prostory, které tyto nové vize podpoří," uzavírá majitel vinařství pan Jiří Baláž.

Zveřejněno ve WINE&Degustation 04/2019


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI