W-D > Články > Aktuality >

Slavný most Ponte Vecchio |Rodina Antinori se zapojila do obnovy

24.05.2024 |
Aktuality

Společnost Marchesi Antinori v rámci rozsáhlejšího projektu památkové péče s hrdostí podporuje obnovu fasády mostu. „Historie naší rodiny byla vždy neoddělitelně spjata s městem Florencie, a to již od 13. století,“ říká Piero Antinori, čestný prezident společnosti Marchesi Antinori, který současně dodává: „V průběhu staletí k nám bylo město velmi štědré, a proto je pro nás velkou ctí podílet se na tomto významném projektu. Padesáté výročí Tignanella představuje ideální příležitost podpořit město Florencie v tomto novém projektu zachování Ponte Vecchio, celosvětově uznávaného symbolu Florencie.“

„Tento most je symbolem našeho města, přežil povodně, požáry i nacisticko-fašistickou invazi. Nyní poprvé ve své dlouhé historii projde Ponte Vecchio komplexní renovací a restaurováním, které zcela zvýší estetické a historické kvality mostu. Ponte Vecchio nemá problémy se stabilitou, je konstrukčně stabilní, s pevnými základy, ale vykazuje známky zvětrávání vlivem působení přírodních živlů a poškození při povodních. Obecně se bude jednat o historický projekt, protože Ponte Vecchio ještě nikdy neprošel tak technicky složitým restaurátorským projektem, jako je právě tento. Po dokončení budeme moci obdivovat ještě krásnější most než dosud. Upřímně tedy děkuji rodině Antinori za jejich výjimečný přínos městu Florencie. Citlivost a velkorysost, které se za těmito gesty skrývají, umožňují veřejným i soukromým subjektům chránit a uchovávat umělecké a kulturní dědictví města,“ dodává Dario Nardella, starosta Florencie.

Ponte Vecchio byl postaven v první polovině roku 1300 a v průběhu staletí prošel různými zásahy  konstrukčního zpevnění a renovací, nikdy se ale nedočkal obnovy, která by se zaměřila také na jeho  estetickou stránku. To se změní od tohoto podzimu, kdy je naplánováno zahájení projektu.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena