Příběhy špičkových vín z odrůdy Pálava |Osobnosti českého a moravského vinařství
V letošním roce vás v našem seriálu provázíme světem tuzemských vinařských osobností, mistrů svého oboru, kteří se na vysoké úrovni věnují konkrétní odrůdě, kategorii nebo stylu vín, jež každoročně kvalitativně posouvají vpřed. V aktuálním dílu seriálu se přiblížíme o další krok k České republice a zaměříme se na odrůdu, která je se zdejší vinařskou scénou spjata jako žádná jiná – na Pálavu. Tato odrůda je mezi zdejšími milovníky vína velmi oblíbená pro svůj atraktivní a rozpoznatelný projev, který často doprovází různá hladina zbytkového cukru. Následující příklady vinařství ukazují, že při zaměření na kvalitu Pálava umí dávat špičková vína napříč kategoriemi a potvrzuje status klenotu mezi tuzemskými autochtonními odrůdami.
Ve vydání WINE & Degustation 5/2025, které je možné zakoupit ZDE vám blíže představíme odrůdu Pálava a vína z Vinařství Klobása, BIO Vinařství Víno Marcinčák Mikulov, Vinařství Zdeněk Peřina a SONBERK.
Partneři