W-D > Články > Degustace >

ALBARELO a Eros Teboni |v restauraci Dejvická 34

23.11.2021 |
Degustace

Jednou z velmi prestižních akcí letošního skutečně intenzivního vinného podzimu byla večeře s vybranými víny z portfolia společnosti ALBARELO. Nejlepší vína od vybraných vinařství, která v České republice ALBARELO exkluzivně zastupuje, totiž představil společně s Pavlem Kramárem, obchodním ředitelem ALBARELA, také Eros Teboni, nejlepší sommelier světa WSA 2018. O promyšlené menu se postaral šéfkuchař Tomáš Černý v restauraci Dejvická 34.

Společnost ALBARELO je na tuzemském trhu stále poměrně mladá, v jejím portfoliu však najdete mnoho skutečných vinných skvostů z klasických evropských vinařských velmocí. Díky vynikajícím zahraničním konexím se jim podařilo do Prahy pozvat takovou sommelierskou hvězdu, jakou je Eros Teboni. Eros je velmi populární nejen v Itálii, ze které pochází. Svoji popularitu si získal díky svým znalostem a talentu a také díky vášni, nadšení a pokoře ke svému řemeslu. Poté, co dosáhl na titul nejlepšího sommeliera světa, dostal Eros Teboni několik nabídek na práci v zahraničí, ale rozhodl se zůstat doma v Alto Adige. Jeho misí je podporovat italská vína, a především vína z jeho rodného regionu. "Eros je fanoušek několika našich vinařství: Tiefenbrunner, Casanova di Neri, Podere Sapaio, Barone Pizzini... a k tomu všemu miluje Riesling, na který se kromě Itálie soustředíme. Po prvním společném setkání jsme věděli, že je to přesně člověk, který musí přijet k nám do Prahy a prezentovat vína z vinařství, která má rád a která dobře zná," říká o této spolupráci obchodní ředitel společnosti ALBARELO Pavel Kramár. O skvělou gastronomii se během večera postaral šéfkuchař Tomáš Černý. I on patří mezi velmi talentované profesionály. Ve svém profesním životě měl velké štěstí na lidi, kteří si ho oblíbili a předávali mu své znalosti. Ať už jde o charismatického Vita Mollicu (1. šéfkuchař hotelu Four Seasons v Praze, který nemalým dílem přispěl k získání michelinské hvězdy pro restauraci Allegro), nebo restauratéra Riccarda Lucquea, který mu s důvěrou svěřil vedení kuchyně v restauraci La Finestra. Své zkušenosti nasbíral i na mnoha stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabilli nebo v Landhaus Bacher v rakouském Wachau, a také díky spolupráci a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři a držiteli michelinských hvězd, jako jsou Stefano Ciotti, Lucio Pompili, Moreno Cedroni, Chris Arkadieff či Riccardo Agostini...


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI