W-D > Články > Degustace >

ALBARELO a Eros Teboni |v restauraci Dejvická 34

23.11.2021 |
Degustace

Jednou z velmi prestižních akcí letošního skutečně intenzivního vinného podzimu byla večeře s vybranými víny z portfolia společnosti ALBARELO. Nejlepší vína od vybraných vinařství, která v České republice ALBARELO exkluzivně zastupuje, totiž představil společně s Pavlem Kramárem, obchodním ředitelem ALBARELA, také Eros Teboni, nejlepší sommelier světa WSA 2018. O promyšlené menu se postaral šéfkuchař Tomáš Černý v restauraci Dejvická 34.

Společnost ALBARELO je na tuzemském trhu stále poměrně mladá, v jejím portfoliu však najdete mnoho skutečných vinných skvostů z klasických evropských vinařských velmocí. Díky vynikajícím zahraničním konexím se jim podařilo do Prahy pozvat takovou sommelierskou hvězdu, jakou je Eros Teboni. Eros je velmi populární nejen v Itálii, ze které pochází. Svoji popularitu si získal díky svým znalostem a talentu a také díky vášni, nadšení a pokoře ke svému řemeslu. Poté, co dosáhl na titul nejlepšího sommeliera světa, dostal Eros Teboni několik nabídek na práci v zahraničí, ale rozhodl se zůstat doma v Alto Adige. Jeho misí je podporovat italská vína, a především vína z jeho rodného regionu. "Eros je fanoušek několika našich vinařství: Tiefenbrunner, Casanova di Neri, Podere Sapaio, Barone Pizzini... a k tomu všemu miluje Riesling, na který se kromě Itálie soustředíme. Po prvním společném setkání jsme věděli, že je to přesně člověk, který musí přijet k nám do Prahy a prezentovat vína z vinařství, která má rád a která dobře zná," říká o této spolupráci obchodní ředitel společnosti ALBARELO Pavel Kramár. O skvělou gastronomii se během večera postaral šéfkuchař Tomáš Černý. I on patří mezi velmi talentované profesionály. Ve svém profesním životě měl velké štěstí na lidi, kteří si ho oblíbili a předávali mu své znalosti. Ať už jde o charismatického Vita Mollicu (1. šéfkuchař hotelu Four Seasons v Praze, který nemalým dílem přispěl k získání michelinské hvězdy pro restauraci Allegro), nebo restauratéra Riccarda Lucquea, který mu s důvěrou svěřil vedení kuchyně v restauraci La Finestra. Své zkušenosti nasbíral i na mnoha stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabilli nebo v Landhaus Bacher v rakouském Wachau, a také díky spolupráci a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři a držiteli michelinských hvězd, jako jsou Stefano Ciotti, Lucio Pompili, Moreno Cedroni, Chris Arkadieff či Riccardo Agostini...


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI