W-D > Články > Degustace >

Amaury Devillard |V Praze

12.02.2020 |
Degustace

O návštěvy špičkových vinařů nebyla v Praze na sklonku roku nouze. Jedním z nich byla i Amaury Devillard, který potěšil milovníky burgundských vín zajímavou selekcí vzorků z několika rodinných vinařství. Degustaci pořádala ve svém nově otevřeném Wine Bar & Shop společnost Advivum, která vína Domaines do ČR dováží.

Rodina Devillard má v oblasti Bourgogne dlouhou historii. Její členové zasvětili své životy burgundským vínům, jejich stylu a kvalitě. Château de Chamirey, postavené v 18. století, je stále jejich rodinným sídlem a nabízí nádherný výhled do oblasti Côte Chalonnaise. Marquis de Jouennes, tchán Bertranda Devillarda a děda Amauryho, vyrobil svou první láhev vína Château de Chamirey v roce 1934. A byl to začátek zajímavé historie dnes úspěšné burgundské vinařské rodiny. Tato rodina postupně v Burgundsku nabývala na svém významu i proto, že se její členové rozhodli spolupracovat, rozvíjet rodinný vinařský majetek a dnes se společnč starají o tři vlastní O návštěvy špičkových vinařů nebyla v Praze na sklonku roku nouze. Jedním z nich byla i Amaury Devillard, který potěšil milovníky burgundských vín zajímavou selekcí vzorků z několika rodinných vinařství. Degustaci pořádala ve svém nově otevřeném Wine Bar & Shop společnost Advivum, která vína Domaines do ČR dováží.  odina Devillard má v oblasti Bourgogne dlouhou historii. Její členové zasvětili své životy burgundským vínům, jejich stylu a kvalitě. Château de Chamirey, postavené v 18. století, je stále jejich rodinným sídlem a nabízí nádherný výhled do oblasti Côte Chalonnaise. Marquis de Jouennes, tchán Bertranda Devillarda a děda Amauryho, vyrobil svou první láhev vína Château de Chamirey v roce 1934. A byl to začátek zajímavé historie dnes úspěšné burgundské vinařské rodiny. Tato rodina postupně v Burgundsku nabývala na svém významu i proto, že se její členové rozhodli spolupracovat, rozvíjet rodinný vinařský majetek a dnes se společnč starají o tři vlastní vinařství - Château de Chamirey, Domaine des Perdrix a Domaine de la Ferté. A ačkoli jsou všechna tři vinařství ve správě jedné rodiny, každé z nich si zachovává svůj originální styl a charakter. Jejich společnou filozofií je vyrábět elegantní a harmonická vína, která budou mít stabilní kvalitu a ctít styl a bohatství vinařské kultury, která se v Burgundsku předává z generace na generaci. VinařstvíChâteau de Chamirey, Domaine des Perdrix a Domaine de la Ferté. A ačkoli jsou všechna tři vinařství ve správě jedné rodiny, každé z nich si zachovává svůj originální styl a charakter. Jejich společnou filozofií je vyrábět elegantní a harmonická vína, která budou mít stabilní kvalitu a ctít styl a bohatství vinařské kultury, která se v Burgundsku předává z generace na generaci...

Více informací se dočtete v únorovém vydání časopisu WINE & Degustation.

Text a foto: Michal Šetka


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI