W-D > Články > Degustace >

Bordeaux 2020 |Audience Grand Cru Classé

18.04.2023 |
Degustace

Audience Grand Cru Classé Bordeaux patří k nejprestižnějším a návštěvníky velmi vyhledávaným jarním vinařským událostem u nás. Každoročně ji pořádá společnost Merlot d'Or, která se na velká vína z Bordeaux specializuje. Je to příležitost ochutnat mnoho slavných vín z prestižních zámků v Bordeaux a své dojmy konzultovat přímo se zástupci vinařství. Letos se tato jedinečná slavnost konala již po devatenácté a v Rothmayerově sále Pražského hradu se poslední dva březnové dny představovala vína z ročníku 2020, který právě přichází na trh.

Audience je nejen zážitkem pro amatérské milovníky velkých vín, ale je velmi důležitá i pro investory, kteří každoročně nakupují vína systémem en-primeur. Ti všichni mají jedinečnou příležitost zhodnotit nejen úroveň ročníku jako takového, ale především jednotlivých apelací a srovnat si rozdíly v práci a stylu jednotlivých sklepmistrů.

Společnost Merlot d'Or, která Audienci od počátku organizuje, přivítala 30. a 31. března 2023 přímo majitele či zástupce z téměř padesáti prestižních vinařství z Bordeaux, kteří přijeli prezentovat svá vína z ročníku 2020.

Praha se tak letos opět zařadila po bok měst, jakými jsou Londýn, Paříž, New York nebo Hongkong. Není divu, že tento svátek největších francouzských vín do prostor Pražského hradu každoročně přiláká stovky milovníků vína. Letos se zde během tří degustačních termínů vystřídalo na 800 hostů.

CELÝ ČLÁNEK NAJDETE VE VYDÁNÍ WINE & DEGUSTATION 4/2023, který je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI