W-D > Články > Degustace >

Bordeaux 2022 En Primeur |Přichází výjimečný ročník

11.05.2023 |
Degustace

Degustace En Primeur v Bordeaux patří každoročně k nejočekávanějším událostem vinařského světa. Jsou nejdůležitějším ukazatelem nálady na trhu s vínem a současně nejokázalejší prezentací nových ročníků na světě. Do Bordeaux se v dubnu pravidelně sjíždějí obchodníci s vínem, vinní kritici a žurnalisté z celého světa, aby ochutnali a ohodnotili mladá vína z předcházejícího ročníku. Týdnem plným degustací totiž každoročně startují přípravy na kampaň En Primeur, tedy investic do nového ročníku nejprestižnějších vín světa. Vína, která budou v rámci tohoto systému obchodu do léta prodána, sice stráví ještě téměř dva roky v sudech, ale dobře se rozhodnout o svých investicích je nutné již nyní. Samozřejmě jsme byli při tom a především těm z vás, kteří do vín z Bordeaux pravidelně investují, přinášíme jen několik dní po skončení těchto degustací mnoho cenných informací.

Bude ročník 2022 v Bordeaux ročníkem století? Na odpověď na takto zásadní otázku je jistě příliš brzy, nicméně ročník 2022 v Bordeaux má bezesporu veškeré aspekty velkého, výjimečného ročníku!

Celý článek najdete ve vydání WINE & Degustation 5/2023, který je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI