W-D > Články > Degustace >

Château Mouton Rothschild v Praze

29.12.2021 |
Degustace

K jednomu z degustačních vrcholů podzimního období patřila bezpochyby degustace vín z Château Mouton Rothschild pod taktovkou společnosti Merlot d'Or, která toto vinařství na český trh dováží. V říjnu totiž navštívil Prahu Hervé Gouin, ředitel Château Mouton Rothschild, aby osobně představil legendární vína z jejich produkce. Diana Sixtová proto připravila pro milovníky velkých vín opravdový zážitek v podobě masterclass a degustační večeře.

Degustace velkých vín z Château Mouton Rothschild zaručuje vždy skvělý zážitek. O to zajímavější byla masterclass pořádaná ve vinném baru společnosti Merlot d'Or v Dušní 1.

Hervé Gouin totiž v řízené degustaci společně s Dianou Sixtovou představil nejen fantastická velká vína z Château Mouton Rothschild, ale i vína z dalších dvou château - Château Clerc Milon a Château d'Armailhac, která patří do majetku rodiny Rothschild. Masterclass tak byla skvělou příležitostí, jak srovnat a ochutnat mimořádná červená vína z levého břehu Bordeaux v různých ročnících.

Jediným bílým vínem odpoledního mas-terclass v Dušní bylo bordeaux blanc "L'Aile d'Argent" 2019 z Château Mouton Rothschild. Toto unikátní bílé bordeaux je vyráběno ve velmi limitovaném množství několika málo sudů, na trhu se s ním prakticky nesetkáte a je vyrobeno z odrůd Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle, Sauvignon Gris. Víno nabízelo ušlechtilý projev bílých květů, zralých peckovin a subtropického ovoce s elegantní stopou dřeva a minerality a skvěle odstartovalo celou degustaci...

Celý článek si můžete přečíst v zimním dvojčísle magazínu WINE & Degustation.

Text a foto: Václav Tichoň


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI