W-D > Články > Degustace >

Galadegustace |společnosti Winestore

14.08.2019 |
Degustace

Společnost Winestore uspořádala 6. června přehlídku vín ze svého portfolia v noblesních prostorách salónku Crystal Ballroom v Radisson Blu Alcron Hotel v Praze. Za osobní účasti mnohých věhlasných vinařů tak bylo možné ochutnat špičková, která Winestore do České republiky dováží. Galadegustace pod vedením dvou hlavních tváří spolčnosti, Martina Matuly a Jana Bubeníka, byla skutečným svátkem milovníků vín.

Dovozní společnost Winestore s.r.o.,která sídlí v Praze v Kunraticích, je na tuzemském trhu mezi konzumenty známa svým rozsáhlým portfoliem dovážených vín z prestižních vinařství z různých koutů světa. Kromě vín tuzemských tak lze z jejich nabídky vybírat z vín německých, rakouských, francouzských, italských, španělských nebo portugalských. Volná degustace v prostorách hotelu Alcron byla proto skvělou příležitostí nejen k ochutnání těchto vín, ale také k setkání se samotnými vinaři, kteří do Prahy přijeli.

Součástí akce bylo občerstvení, které připravila společnost Melememaso, a široký výběr jejich paštik, rillettes a chutney skvěle doprovodil degustovaná vína. Velkým lákadlem pro mnohé milovníky šumivých vín byl prestižní výrobce italského Prosecca, vinařství Masottina. Toto vinařství, které sídlí v oblasti Conegliano, patří v současnosti k nejužší špičce producentů Prosecca, to potvrdila i kvalita degustovaných vín. Jejich skvělé Prosecco Treviso Brut DOC vynikalo čistotou, šťavnatostí a živou kyselinou. Výjimečným zážitkem pak bylo víno nejvyšší kvalitativní kategorie Prosecco di Valdobbiadene Rive Extra DryDOCG, které bylo velmi harmonické,strukturované a komplexní.

Více informací o galadegustaci společnosti Winestore se dočtete v letním vydání magazínu WINE & Degustation.

Text a foto: Václav Tichoň


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI