W-D > Články > Degustace >

Jan |Cesta na vrchol evropské gastronomie

05.12.2025 |
Degustace

V srdci mnichovské čtvrti Maxvorstadt, pouhých pár kroků od rozlehlého parku, muzeí a rušného městského života, najdete Restaurant JAN, poměrně nový gastronomický projekt šéfkuchaře Jana Hartwiga, který zde vtiskl svou vizi moderní haute cuisine. A protože je o tomto restaurantu v kruzích nejnáročnějších milovníků špičkové gastronomie čím dál více slyšet, není divu, že si ji vybralo vedení dovozní a obchodní společnosti Simply Wines jako cíl jedné ze svých pravidelných objevitelských cest za trendy světové kuchyně. A tak jsme se s ředitelem Simply Wines Kamilem Grunclem v říjnu vydali doslova na vrchol současné evropské  gastronomie.

Restaurace JAN byla otevřena poměrně nedávno, teprve v říjnu 2022, a přesto si rychle vybudovala renomé jednoho z nejvýznamnějších gastronomických podniků v Německu. Již po šesti měsících od otevření  obdržela tři hvězdy průvodce Michelin Guide, což je naprosto výjimečný a neobvyklý počin. Navíc boduje vysoko i v hodnocení dalších gastronomických žebříčků, mimo jiné byla zařazena i mezi „Top 100“ evropských restaurací či „50 nejlepších restaurací světa“.

Reportáž Michala Šetky najdete ve vydání WINE & Degustation 11/2025, které je možné zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena