Jan |Cesta na vrchol evropské gastronomie
V srdci mnichovské čtvrti Maxvorstadt, pouhých pár kroků od rozlehlého parku, muzeí a rušného městského života, najdete Restaurant JAN, poměrně nový gastronomický projekt šéfkuchaře Jana Hartwiga, který zde vtiskl svou vizi moderní haute cuisine. A protože je o tomto restaurantu v kruzích nejnáročnějších milovníků špičkové gastronomie čím dál více slyšet, není divu, že si ji vybralo vedení dovozní a obchodní společnosti Simply Wines jako cíl jedné ze svých pravidelných objevitelských cest za trendy světové kuchyně. A tak jsme se s ředitelem Simply Wines Kamilem Grunclem v říjnu vydali doslova na vrchol současné evropské gastronomie.
Restaurace JAN byla otevřena poměrně nedávno, teprve v říjnu 2022, a přesto si rychle vybudovala renomé jednoho z nejvýznamnějších gastronomických podniků v Německu. Již po šesti měsících od otevření obdržela tři hvězdy průvodce Michelin Guide, což je naprosto výjimečný a neobvyklý počin. Navíc boduje vysoko i v hodnocení dalších gastronomických žebříčků, mimo jiné byla zařazena i mezi „Top 100“ evropských restaurací či „50 nejlepších restaurací světa“.
Reportáž Michala Šetky najdete ve vydání WINE & Degustation 11/2025, které je možné zakoupit ZDE.




Partneři