W-D > Články > Degustace >

La Paulée de Prague & Prague Wine Symposium 2020

16.04.2020 |
Degustace

Společnost VinoVinoVino uspořádala opět po roce velkolepou oslavu francouzských vín La Paulée de Prague. Koncem února se do Prahy sjeli věhlasní francouzští vinaři z regionů Champagne, Burgundska, Loiry a Rhôny, které VinoVinoVino na českém trhu výhradně zastupuje, aby v noblesních prostorách francouzského velvyslanectví v Praze prezentovali veřejnosti svá špičková vína. Na odpolední degustační program pak navazovala Francouzská večeře Jana Punčocháře, který připravil osobité šestichodové menu doprovázené skvělými francouzskými víny.

Portfolio dovozní společnosti VinoVinoVino se pyšní zastoupením špičkových vinařů z různých zemí Evropy a ochutnat jejich dovážená vína je vždy radost. Nejinak tomu bylo i v prostorách francouzské ambasády v Praze. Formou volné degustace tu bylo možné ochutnat vína z hvězdných vinařství - Patrick Piuze (Burgundsko), Jean-Marc Pillot (Burgundsko), Domaine Vacheron (Loire), Thierry Germain(Loire), Domaine Georges Vernay (severní Rhôna), Marie-Courtin (Champagne) a La Closerie (Champagne). V průběhu volné degustace byl současně pod názvem Prague Wine Symposium pro zájemce připraven bohatý program v podobě kratších edukativních seminářů s jednotlivými vinaři. Jejich přednášky probíhaly v přilehlých sálech a skvěle doplnily program volné degustace v sále hlavním. V rámci seminářů představili vinaři publiku svá vinařství a vína, nastínili filozofii jejich výroby a otevřeně odpovídali a diskutovali na dotazovaná témata.

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním dubnovém vydání magazínu WINE & Degustation.

Text: Václav Tichoň a Michal Šetka

Foto: Václav Tichoň a Štěpán Klíma

 

 


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI