W-D > Články > Degustace >

Maďarsko představilo program na podporu vína

14.05.2021 |
Degustace

Česká republika je pro maďarská vína jedním z hlavních exportních trhů. A právě proto se i u nás, i když zatím pouze on-line, uskutečnila v prvním květnovém týdnu akce rozvoje podnikání v rámci Hungarian Wine Business Program, kterou pořádalo Maďarské agrární marketingové centrum,
Česko-maďarská obchodní komora a maďarské velvyslanectví v Praze.

Maďarské agrární centrum vzniklo v roce2016. V Maďarsku si uvědomili, že aktivní zlepšování konkurence schopnosti na tak silné konkurenčním trhu, jako je víno, je nutné zastřešit jednou centrální institucí, která bude zodpovědná za celou propagaci a marketing maďarských vín ve světě. Netříští se tak síly a existuje pouze jedna schválená komunikační strategie, která mluví jednotným hlasem. Marketingové centrum spustilo v roce 2020 program rozvoje exportu s názvem Hungarian Wine Business Program. Cílem této programové řady je pomoci maďarským vinařstvím navázat nové obchodní vztahy na jejich hlavních cílových trzích a rozvíjet jejich exportní aktivity.

Na této videokonferenci se představila maďarská vinařství, která již na českém trhu působí, ale také některá další, jejichž vína teprve budou uvedena na trh. Degustace poskytla distributorům, dovozcům a novinářům příležitost seznámit se s maďarskými víny pocházejícími z pěti různých podoblastí -Pannonhalma, Eger, Szekszárd, Villánya Tokaj. Vzorky vín byly všem zúčastněným dodány předem.

"Dnešní akce je pro nás jedním z milníků v dlouhodobém úsilí o podporu pozice maďarských vín na českém trhu. V květnu 2019 jsme zorganizovali maďarský stánek zastupující 7 vinařství na mezinárodním veletrhu Wine Prague včetně velmi úspěšné degustace vín. Akce se zúčastnila téměř stovka obchodních a marketingových partnerů. V únoru 2021 Česko-maďarská obchodní komora iniciovala a podpořila odbornou degustaci, velký test maďarských vín, který připravila redakce časopisu WINE & Degustation, "sdělila v úvodu Ing. Marianna Dávidházy, prezidentka Česko-maďarské obchodní komory..

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním květnovém vydání magazíná WINE & Degustation

Text: Michal Šetka
Foto: Archiv Česko-maďarské obchodní komory


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI