W-D > Články > Degustace >

Seña & Viñedo Chadwick |se koncem dubna představila v Praze

27.06.2022 |
Degustace

Jednou z absolutně unikátních degustací letošního jara byl bezesporu masterclass nejlepších vín z Chile pod vedením jejich ambasadora pana Thomase Bocousina. Seña a Viñedo Chadwick, dvě ikonická vinařství, pravděpodobně ta nejlepší vinařství v Chile, se koncem dubna představila v Praze. Akci uspořádala ve svém Obchodě vínem Dušní 1 společnost Merlotd'Or, která tato vína díky svým partnerům z Bordeaux v ČR nabízí.

Eduardo Chadwick je obrovskou osobností chilského vinařství. Ikonické vinařství Viñedo Chadwick najdete na místě bývalého hřiště na polo v Maipo Valley, ve kterém byl jeho otec A. Chadwick mnohonásobným chilským šampiónem. Zdejší víno pochází z vinice o rozloze 15 ha a je to 100% Cabernet Sauvignon zcela mimořádné kvality.

Seña, další ikona vinařství Nového světa, pochází z úchvatného místa na úpatí nejvyšší hory Chile Aconcaguy. Toto vinařství založili v roce 1991dva výjimeční vinaři - Robert Mondavi a Eduardo Chadwick. Čtyři roky hledali ideální terroir a našli ho ve Valle de Aconcagua. Místo ovlivněné Tichým oceánem a chráněné pohořím And má unikátní podmínky pro pěstování révy vinné. Vznikl tak historický mezinárodní vinařský projekt, jehož výsledkem je dokonalé víno - Seña. Prvním vyrobeným ročníkem byl 1995, na trh byl uveden v roce 1997. Ročník 2003 pak byl posledním společným vínem obou vinařů. Další vína už jsou ve výhradní produkci Eduarda Chadwicka. A od roku 2005 pracuje celé vinařství biodynamicky.

Celý článek najdete v aktuální vydání WINE & Degustation 6/2022, který můžete zakoupit ZDE.


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena