W-D > Články > Pozvánky >

|Představení německých vín a vinařů v Praze - 2.11. 2021

21.10.2021 |
Pozvánky

Je zřejmé, že v očích milovníků vína získává Německo v poslední době čím dál větší kredit. Co vás tedy čeká, pokud se vydáte na cestu za poznáním německých vín? Mnoho zázraků, překvapení a pozoruhodností. Stejně jako u jiných evropských sousedů sahají kořeny německé vinné kultury tisíce let do minulosti. Navzdory společným kořenům má však řadu osobitých rysů.
Víno je nedílnou součástí německé kultury, a není tak divu, že jej opěvoval i německý národní básník Johann Wolfgang Goethe, známý milovník tohoto moku. Němci jsou na vinařství svého národa právem hrdí. Obliba německých vín roste i v zahraničí a Česká republika je jednou ze zemí, kde si lidé stále častěji vybírají produkty z Německa. Německý vinařský institut DWI si ve spolupráci s Velvyslanectvím Spolkové republiky Německo a pod záštitou J. E. Andrease Künna dovoluje srdečně pozvat všechny profesionály na představení vybraných německých vinařství, jež bude spojené s ochutnávkou jejich produkce. Představení 27 skvělých vinařů, kteří zastupují všech 13 německých vinařských oblastí, se uskuteční v úterý 2.listopadu mezi 13. a 17. hodinou v reprezentačních prostorech Velvyslanectví SRN.

Prezentace umožní ochutnat širokou škálu vynikajících vín a ujistit se, že německá vína nejsou "jen" Ryzlink rýnský a Rulandské modré, seznámit se s některými z nejlepších německých vinařů a získat informace o regionech, kde se tato vína vyrábějí.
Každý region má svůj specifický charakter a způsob života a každý z nich může kromě dnes představených skvělých příkladů nabídnout mnohem, mnohem více. Vinice na Labi, Mosele, Rýnu, Mohanu nebo Neckaru totiž nabízejí kromě skvělých vín i mnohé další zážitky!

V souladu s platnými proticovidovými opatřeními je podmínkou vstupu na akci průkaz totožnosti a dále doložení buď negativního RT-PCT testu starého nejvýše 72 hodin, negativního RAT antigenního testu starého nejvýše 24 hodin, doložení laboratorně potvrzeného prodělání onemocnění covid-19 v době ne delší než 180 dnů před konáním akce, anebo potvrzení o dokončeném očkování proti nemoci.

Akce je určena výhradně pro profesionální veřejnost na základě potvrzené registrace.

I s ohledem na bezpečností opatření spojená s přístupem do prostor Velvyslanectví je nutná registrace emailem na adrese katerina.fricova@bestcg.com


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena