W-D > Články > Pozvánky >

Gran Gala del Vino Italiano |Blíží se 18. ročník

20.05.2024 |
Pozvánky, Degustace

Gran Gala del Vino Italiano patří již mnoho let mezi největší svátky italského vína a italské vinné kultury u nás. Každoročně v červnu se jedná o největší degustaci italských vín v Praze, stejně tomu bude již po osmnácté i letos. S absolutními hvězdami italského vinařského světa se tedy budou moci milovníci vín setkat v úterý 11. června a ve středu 12. června. Na působivých terasách Villy Richter na Pražském hradě své kompletní portfolio dovážených vín opět představí známý dovozce, znalec italských vín a gastronomie a  propagátor italské kultury pan Branislav Chovan.

Tato akce je skutečným svátkem, který pravidelně přináší velmi ucelený průřez kvalitními víny téměř všech  důležitých italských vinařských oblastí. V noblesních zahradách Villy Richter budou moci návštěvníci ochutnat vína z celé Itálie od Alto Adige až po Sicílii. Samozřejmě nebudou chybět vína z proslavených a dobře známých italských oblastí, jako je Piemonte, Toscana, Veneto, Friuli a Sicilia, ale i zajímavá vína z méně známých apelací v Campanii, Marche, Umbrii nebo Sardinii. Nebude chybět tolik oblíbené Prosecco, sladké speciality jako Vin Santo a bude možné ochutnat i vyhlášené italské olivové oleje, které také najdete v portfoliu Braňa Chovana. Kromě volné degustace i letos po oba dny proběhnou doprovodné vertikální degustace některých vinařství, které umožní zájemcům ochutnat svá vína v různých fázích lahvové zralosti. „Konkrétní vína a prezentaci vinařství aktuálně dolaďujeme s vinaři. Všechny novinky a podrobnosti budeme průběžně zveřejňovat na webových stránkách akce či na facebooku,“ říká Branislav Chovan.

Vstupenky a více informací na www.grangala.cz


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena