W-D > Články > Pozvánky >

Maďarská vína na veletrhu Wine Prague 2022 |Velmi zajímavé portfolio vín Fine Wine Association z Maďarska

06.06.2022 |
Pozvánky, W-D

Na mezinárodním vinařském veletrhu Wine Prague se na začátku května na maďarském stánku společně prezentovala čtyři vinařství maďarské asociace Fine Wine Association of Hungary. Během dvoudenní akce objevilo maďarská vína mnoho profesionálů a milovníků vína, kteří se zároveň seznámili s tamními vinařskými oblastmi.

Cílem Wine Prague je každoročně poskytnout profesionální prostředí pro degustace milovníkům vína, ale i odborníkům, novinářům a sommelierům. Vzhledem k tomu, že Praha je jedním z center středoevropského a východoevropského trhu s vínem, nabízí tato akce možnost ochutnat nejen místní, tedy česká a moravská vína, ale i vína z produkce mnoha vystavovatelů z Evropy i od několika producentů z Nového Světa. Hosté mohli ochutnávat a besedovat u stánků a zúčastnit se masterclassů.

Maďarsko bylo zastoupeno několika vinařskými regiony na maďarském stánku, který připravilo a zřídilo Zemědělské marketingové centrum - Agricultural Marketing Center. Díky jeho umístění v centru výstavní haly a modernímu, jedinečnému designu, bylo mnoho návštěvníků zvědavých, co maďarští výrobci na stánku společenství nabízejí. Úplný seznam maďarských vín na výstavě najdete zde.

Po nucené přestávce v uplynulých letech členové Fine Wines Association s potěšením přijali možnost opět reprezentovat své vinařské oblasti a vína v zahraničí. Ke prezentačnímu místu FWA přišlo mnoho českých i zahraničních obchodníků, sommelierů a milovníků vína a podle jejich ohlasů se jim líbilo, že asociace FWA vystavuje společně, a to nejen kvůli společnému úsilí - spolupráce je vždy dobře přijímána - ale také proto, že na jednom místě mohli zájemci získat mnoho informací o vínech a vyslechnout si příběhy vinařství.

"Podařilo se nám připravit degustační sety podle individuálních preferencí návštěvníků, a měli jsme tak pocit, že u FWA strávili více času než u jiných stánků. Nabídli jsme pestřejší a ucelenější zážitek a umožnili jsme hostům navštívit pět maďarských vinařských oblastí najednou, přičemž všichni členové týmu FWA byli připraveni poskytnout informace o kterémkoli z členských vinařství.

Byla to skvělá příležitost konečně navštívit veletrh vína osobně a obzvlášť nás potěšilo, že i zástupci místních českých vinařství byli natolik zvědaví, že přišli ochutnat naše vína. Všichni jsme dospěli k závěru, že vzdělávacích aktivit, které FWA organizuje o maďarských vínech, jejich stylech i vinařských oblastech, je opravdu třeba. Stále existuje řada předsudků, které musí maďarská vinařství rozptýlit. Na základě pražských zkušeností toho lze dosáhnout obzvláště účinným způsobem, když návštěvníci dostanou možnost ochutnat maďarská vína a přímo na místě získají také odpovědi na otázky týkající se maďarského vinařství", uvedl po skončení veletrhu zástupce FWA na veletrhu WINE PRAGUE.

FWA zve všechny, kteří cestují do Maďarska, aby určitě navštívili alespoň jednu - nebo všechny - ze čtyř vinařských oblastí a osobně se seznámili s duchem zdejších vinařství:

K dispozici jsou také digitální publikace v češtině a angličtině, plné zajímavých příběhů a doporučení vín kvalitních vín. FWA můžete sledovat na Facebooku a Instagramu @fwahungary a na jejich expozici se můžeme těšit i na veletrhu WINE PRAGUE v květnu 2023!


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena