W-D > Články > Rozhovory >

Alessandra Casini Bindi Sergardi

14.12.2021 |
Rozhovory

Vína rodiny Bindi Sergardi znám poměrně dlouho, i když jsou na tuzemském trhu pouze krátce. Při mé účasti na každoročním hodnocení nových ročníků toskánských vín ve Florencii mne již mnohokrát zaujaly výrazné klasické až aristokratické etikety na jejich láhvích Chianti a Chianti Classico a ještě více pak samozřejmě samotná vína. Velmi elegantní, čistý a klasický styl a navíc milí lidé, kteří tato vína vždy s noblesou představovali.

Dlouho jsem litoval, že na tuzemském trhu tato vína chybí, a ve svých článcích po návratu z toskánské Anteprimy jsem na tento stále neobjevený poklad dlouho poukazoval. Miloš Vránek a jeho na tuzemském trhu stále poměrně nová společnost Wine Passion mi udělali velkou radost, že vína Bindi Sergardi začali zastupovat. A když jejich Chianti Classico v několika různých ročnících a provedeních velmi výrazně uspělo v nedávném Grand testu časopisu WINE & Degustation, scházel již jen malý krůček, abychom současnou nejvýraznější postavu této rodinné společnosti - Alessandru Bindi Sergardi - pozvali k tomuto rozhovoru.

Historie vaší vinařské rodiny sahá až do čtrnáctého století. Můžete nám prosím tuto historii krátce přiblížit a zmínit nejdůležitější okamžiky?

Původ rodiny Bindi Sergardi lze datovat do roku 1349. Muži, udatní šlechtici, kapitáni, biskupové a velcí zemědělci, po 23 generací se naše rodina věnuje výrobě vína v provincii Siena. Dalším důležitým rokem je rok 1400. Naše rodina pochází z Montalcina, v roce 1400 jsme se ale přestěhovali do Sieny. Četní rodinní příslušníci se poté aktivně podíleli na politicko-správním životě sienského státu...

Celý článek si můžete přečíst v listopadovém vydání WINE & Degustation.

Text: Michal Šetka

Foto: archiv Bindi Sergardi


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Přihlášení uživatele

Pro přihlášení na web zadejte svoje uživatelské jméno a heslo. Přihlášení platí i pro weby časopisů Yacht a WINE & Degustation.

Zapomněli jste heslo?

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI