W-D > Články > Rozhovory >

VINAŘSTVÍ LUDWIG

30.07.2019 |
Rozhovory

Vína Vinařství Ludwig jsme až doposud byli zvyklí vídat ponejvíce na pultechsupermarketů. To se postupně mění a díky novým řadám vín si toto vinařství hledápostupně cestu i do gastronomie a k privátním klientům. Vinařství Ludwig prošlov poslední době modernizacemi, produkce roste a toto vinařství se stává silnýmhráčem nejen na tuzemském trhu s vínem, ale slaví úspěchy i v zahraničí.

Vína Vinařství Ludwig jsou dnes jedna z nejvíce exportovaných tuzemských vín a své klienty si našla například i v Asii. A jelikož současný majitel vinařství Ing. Ludvík Šlancar s oblibou tvrdí, že za úspěchem vinařství je celý jeho tým, pozvali jsme si k tomuto rozhovoru hned několik členů týmu, který se na chodu vinařství podílí. Na naše otázky tak odpovídali L.Š. - Ing. Ludvík Šlancar, CSc., ředitel společnosti, důchodce a soudní znalec, P.B. - Petr Brýla, obchodní ředitel a motor vinařství, L.H. - Ing. Liana Hrabálková, odpovídá za marketing, export a mnoho dalšího, M.G. - Martin Grof, sklepmistr a vedoucí vinohradů.

...

Vaše portfolio vín tvoří několik řad, můžete je představit?

L.H. Nejstarší řadou je Archivní sklep, jednoodrůdové pozdní sběry, na trhu je od roku 1995 a před pár lety prošla etiketa mírným faceliftem. Následovala řada výběrů z hroznů Culinary, původně sice určená pro gastro, ale člověk míní a trh mění. Před deseti lety, k 20. výročí naší firmy, jsme uvedli řadu XX. zahrnující některé zdařilé pozdněsběrové kupáže.Radost nám dělají Vína z Modrých hor, převážně z našich nebo sousedových vinohradů - upřesňuji, že od souseda hrozny nakupujeme. Druhým rokem lehce sytíme oxidem uhličitým vína řady Fresh, takové letní "bazénovky".

A co novinka "Seznamte se"? Co si má zákazník pod těmito etiketami představit?

M.G. Lehkou výukovou formou se každoročně snažíme představit méně známé odrůdy, postupy a vysvětlit zákazníkům, proč a jak právě toto víno vzniklo. Setkali se třeba s klaretem, botrytickým sběrem,z odrůd jmenujme Solaris, Nitria, Aureliusa další. Pokud Pán Bůh a počasí (a špačci a zloději) dají, pak ročník 2019 bude naše panenská Mery, dále Johaniter a Sauvignier blanc.

Více informací o vinařství Ludwig se dočtete v aktuálním vydání magazíná WINE & Degustation

Text:Michal Šetka

Foto: Archiv vinařství Ludwig


Partneři

Aktuální číslo

Předplatné


PřihlášeníRegistrace

Zapomněli jste heslo?

Prosím, zadejte Vaše uživatelské jméno nebo e-mailovou adresu. Budou vám okamžitě zaslány pokyny pro resetování hesla.

Návrat na přihlašovací formulář

© YACHT s.r.o. | Všechna práva vyhrazena
Created by EI